Blic

Veštaci pred sudom o psihičkom stanju silovatelj­a

Podignuta optužnica protiv Crnogorca

- A. Ž. A.

SUĐENJE SILOVATELJ­U I otmičaru Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče zakazano je za danas u Višem sudu u Nišu.

Na ročištu bi trebalo da svedoče veštaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd koji su bili sprečeni da dođu na glavno suđenje zakazano za 22. jul. Trebalo je da veštaci tada govore o uračunljiv­osti Jovanovića, jer su oni obavili njegovo neuropsihi­jatrijsko veštačenje.

Jovanović inače osporava deo optužnice u kojem se navodi da je bio svestan svojih radnji i njihovih posledica i s obzirom na to da ga čeka doživotna robija, pokušava da ubedi sud da je duševno bolestan.

Do sada su održana dva ročišta na suđenju Jovanoviću, koji je oteo devojčicu (12) iz Suvog Dola kod Niša i bio u bekstvu petnaestak dana krajem prošle i početkom ove godine.

Ninoslav Jovanović je 20. decembra prošle godine oteo devojčicu koja je krenula u školu u Brzom Brodu, namamivši ga na prevaru u vozilo koje je prethodno ukrao. Nakon devet dana, izmučena devojčica je nađena u kući u selu Pasjača, ali je manijak uspeo da umakne organima gonjenja. Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u

ninoslav jovanović oteo je devojčicu (12) i držao je zatočenu danima

rodnom selu Malča, nakon potere u kojoj je učestvoval­a policija, Žandarmeri­ja i pripadnici vojske. Jovanović je iza rešetaka proveo 22 godine, jer je već dva puta osuđivan zbog silovanja dece. I prethodna psihijatri­jska veštačenja pokazala su isto, da zloglasni Malčanski berberin, kako je poznat zbog navike da šiša svoje žrtve pre silovanja, nije lud, već da uživa u zlostavlja­nju dece.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia