Blic

NILOVIĆ SVEDOK UBISTVA VLADE POPA

-

Ovo nije prvi put da se Miloš Nilović našao u ovakvoj situaciji. Krajem 2018. godine, takođe u jednom beogradsko­m kafiću, Nilović je sedeo sa prijatelje­m Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatsko­g oružja.

se navodno sakrili iza šanka, dok su neki gosti uspeli da istrče iz kafića. Miljanović je nekoliko sekundi pogledom tražio metu, ali oružje nije potezao. Iza njega se čuo glas jednog gosta, ali iako se

okrenuo na taj zvuk, Miljanović nije zapucao, već je izašao iz lokala.

Kako se vidi na snimcima sa sigurnosni­h kamera, čim je maskirani i naoružani napadač ušao u kafić, Nilović i

Kovačević su ga primetili i odmah se dali u beg. Napadač je prišao njihovom stolu, a potom krenuo za njima koji su pobegli iza šanka. Drugi gosti u lokalu su za to vreme pobegli iz kafića ili polegali na zemlju.

Miljanović je prošao kroz lokal, a potom iz njega izašao i pobegao u apartman koji se nalazi u neposredno­j blizini lokala. Sutradan, dok je spavao, policija je upala u stan u kojem se krio, gde ga je uhapsila na spavanju. U stanu u kojem se krio pronađen je pištolj “uzi”, silikonska maska, koje pripadnici crnogorski­h klanova koriste prilikom likvidacij­a, kao i garderoba koju je osumnjičen­i nosio kada je naoružan ušetao u kafić.

Koliko dugo se uhapšeni Crnogorac skrivao u ovom apartmanu, još nije poznato, kao ni to da li je na ovaj način planirao da pošalje neko upozorenje Niloviću, Kovačeviću i Kostiću ili je iz nekog razloga odustao od namere, za sada nije poznato

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia