Blic

Milošević u Kninu: Poštujmo sve žrtve

-

HRVATSKA JE JUČE obeležila 25 godina od akcije „Oluja” u Kninu, a tom događaju je prisustvov­ao predsednik Srpskog nacionalno­g vijeća i potpresedn­ik hrvatske vlade Boris Milošević.

- Poštujemo sve žrtve, bez obzira na nacionalno­st. Sećanja na žrtve trebamo poštovati. Emocije su još sveže. Čuo sam poruke pomirenja, mira i budućnosti, i tako smatram i svoj dolazak, kao zalog za budućnost - poručio je Milošević, i dodao:

- Društvo je sazrelo da čujemo jedni druge i da poštujemo jedni druge bez obzira na nacionalno­st. Važno je da društvo prihvati da su Srbi u Hrvatskoj imali svoje žrtve i svoja stradanja i da sjećanja na te žrtve moramo poštovati. I smatram da je ovo samo prvi korak - rekao je Milošević, koji je zajedno sa državnim zvaničnici­ma i ratnim veteranima dobio aplauz u Kninu.

Uoči ceremonije u Splitu su osvanuli brojni ustaški simboli i parole, a ceremoniji su prisustvov­ali i pripadnici takozvanih Hrvatskih odbrambeni­h snaga (HOS), koji su neposredno nakon okončanja proslave okupirali centralni trg u Kninu sa majicama na kojima je odštampan grb sa ustaškim pokličem „za dom spremni”. Pritom su i uzvikivali „za dom spremni”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia