Blic

ZBOG NEJASNIH OKOLNOSTI UTAPANJA NALOŽENA AUTOPSIJA

Obdukcioni nalaz Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe koji je nađen mrtav u Bubličkom jezeru još nije dostavljen tužilaštvu, a pretpostav­lja se da se mladić utopio.

- Ana Ž. Adžić

KAKO JE „BLIC” pisao, telo mladića čiji nestanak je prijavljen u nedelju uveče nađeno prekjuče ujutro u Bubličkom jezeru. Telo je, kako saznajemo, na neuređenom kupalištu u blizini Žitnog Potoka ugledao mladićev ujak, a nakon toga obavljen je uviđaj. Na telu navodno nije bilo nikakvih tragova koji bi ukazali da je mladić ubijen, ali je, kao u svakom slučaju ne baš jasnih okolnosti smrti, naložena autopsija, koju su obavili lekari Instituta za sudsku medicinu u Nišu.

- Rezultat obdukcije bi trebalo da nam bude dostavljen za četiri, pet dana. Naložili smo da se urade i analize krvi, urina. Niko nije ni priveden u policiju niti osumnjičen za bilo koje krivično delo. Policija radi svoj posao, prikuplja informacij­e o događaju od građana i vrši druge radnje na osnovu Zakonika o krivičnom postupku - kažu za „Blic” u prokupačko­m Višem tužilaštvu, i dodaju da „trenutni dokazi ukazuju da se mladić utopio”.

Mladić je u nedelju sa društvom iz Lukomira otišao na Bubličko jezero, udaljeno tridesetak kilometara od njihovog mesta. Tamo su bili nekoliko sati, a po podne je Aleksandar drugarima rekao: „Idem u wc i brzo se vraćam.” Ostavio je svoj mobilni telefon, papuče, majicu, pantalone i otišao. Upravo to što je ostavio mobilni telefon na izvestan način ukazuje da je nameravao da se odmah vrati. Šta se desilo, utvrdiće istraga. Kako se, međutim, nije vratio, niti ga je ko video u vodi ili na obali, drugovi su obavestili policiju. Počela je potraga za mladićem na obali jezera, ubrzo su došli i otac i rođaci mladića. Do kasno uveče tragali su za njim, ali bez uspeha. I tokom sledećeg dana nastavljen­a je potraga, takođe bezuspešno, i tek je u utorak u 6.30 sati, u plićaku ujak ugledao telo Aleksandra P.

Iza mladića su ostali roditelji Lela i Dragiša, mlađa sestra i deda Toma. U selu su još u šoku.

n

 ??  ?? telo aleksandra p. (19) pronađeno je na obali posle 24 sata potrage
telo aleksandra p. (19) pronađeno je na obali posle 24 sata potrage

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia