Blic

Mažić se penzionisa­o i otišao na Kipar

-

SRPSKI FUDBALSKI SUDIJA Milorad Mažić završio je karijeru i više neće deliti pravdu. Milorad Mažić je “odsvirao” svoju sudijsku karijeru i njegov novi posao biće u Fudbalskom savezu Kipra.

Mažić je tamo biti zadužen za organizaci­ju i kadriranje sudija, a sa FS Kipra je juče potpisao dvogodišnj­i ugovor, koji je odmah stupio na snagu.

Čuveni srpski sudija je odlučio da pravdu deli u Kini u poslednje vreme, ali su tamošnje vlasti zbog korona virusa donele određene zakone koji bi mu to u budućnosti onemogućil­i, te je odlučio da okonča sudijsku karijeru. I to posle sezone u kojoj je postao prvi stranac izabran za najboljeg arbitra tamošnje Superlige.

Naime, kineski Savez odlučio je da utakmice domaćeg prvenstva do daljeg sude isključivo njihovi arbitri, što je pored Srbina bez angažmana ostavilo i poznatog Engleza Marta Klatenburg­a, a koji su dovedeni da deljenje pravde u tom delu sveta dignu na viši nivo. Vest iz Kine je samo ubrzala Mažićevu odluku da se penzioniše.

Vodio je Mažić finale Lige šampiona Real Madrid – Liverpul 2018. godine, sudio je finale Kupa Konfederac­ija Nemačka – Čile godinu ranije, sudio je i večiti derbi... 

 ??  ?? fudbaleri vojvodine kao osvajači kupa krenuće iz
. kola kvalifikac­ija za ligu evrope
fudbaleri vojvodine kao osvajači kupa krenuće iz . kola kvalifikac­ija za ligu evrope
 ??  ?? milorad mažić je okončao karijeru sudije
milorad mažić je okončao karijeru sudije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia