Blic

Sakramento traži krivca za još jednu slabu sezonu KINGSI BI DA SE REŠE DIVCA

Američki mediji kažu da generalni menadžer ima sreće jer je na početku četvorogod­išnjeg ugovora i “kraljevi” nemaju novca da ga odmah isplate.

-

Sakramento je nedavno ostao bez Igora Kokoškova koji je otišao u Fenerbahče, a na dobrom je putu da ostane i bez plej-ofa, ali i generalnog menadžera Vlade Divca. Kingsi su neprepozna­tljivi od nastavka NBA lige u Orlandu. Posle serije poraza, prvi na udaru navijača i javnosti u glavnom gradu Kalifornij­e se našao trener Luk Volton, dok je u zid priteran i Divac čijih se grehova svi podsete kada zagusti.

A sve je počelo u februaru 2017. kada je Divac trejdovao najboljeg igrača Demarkusa Kazinsa. Vlade je tada rekao da je “Kazins žrtveno jagnje” i da je morao da ga pusti “kako bi tim napredovao”. Takođe, naš legendarni košarkaš je dodao i da će napustiti klub ako u naredne dve godine Kingsi ne budu postali bolji tim. Kao u “Maratonci trče počasni krug”, od tog Divčevog obećanja prošle su... tri i po godine, a “kraljevi” su i dalje tamo gde su i bili - u donjem delu.

Naravno, Divcu se prebacuje što je na draftu 2018. godine uzeo Marvina Beglija sa druge pozicije, umesto Luke Dončića. Begli često kuburi sa povredama a ove sezone je uspeo da skrpi 13 mečeva. Kingsi nisu imali više od 50 odsto pobeda od sezone 2005/06. a ovo će verovatno da bude 14. uzastopna godina kako ih nećemo gledati u doigravanj­u.

Treneri i generalni menadžeri dobijaju otkaz svake godine. Divac i Valton biće takođe otpušteni ako ne mogu da sastave pobednički tim u sledećoj sezoni ili dve, ali verovatno su zasad sigurni. Naime, obojica su na početku četvorogod­išnjeg ugovora. Ako ih sada otpustite, to bi značilo da će Sakramento morati da im da više novca nego košarkašim­a, plus bi morao da potraži zamene. To je nešto što bi nerado učinili i pre nego što je pandemija prouzrokov­ala gubitke od više desetina miliona dolara. “Kraljevi” nisu uspeli u ovoj sezoni, ali vlasnici će želeti da vide šta Divac i Valton, deseti trener u poslednjih 14 sezona, mogu sa zdravim timom pre nego što ponovo promene kurs. 

Vlade Divac će morati da napusti Sakramento ako ga u naredne dve sezone ne pretvori u tim koji može da se bori za šampionski prsten u NBA ligi

 ??  ?? divcu se i dalje prebacuje što je trejdovao kazinsa i što nije sa drafta . godine uzeo dončića
divcu se i dalje prebacuje što je trejdovao kazinsa i što nije sa drafta . godine uzeo dončića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia