Blic

UPRAVA ODBILA OSTAVKU MILOŠEVIĆA

Meč sa Novim Pazarom je pokazao sve slabosti i mane Partizana. Videlo se da ih ima mnogo, a pitanje je odakle početi krpljenje.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Promaja! Pojam koji ponekad teško možemo da objasnimo strancima. Zato je najbolje da u rečniku pogledaju pod “Partizanov­a odbrana”. Ukratko, duva sa svih strana!

Savo Milošević je širom otvorio vrata i pustio je da se pravi žurka ispred golobradog golmana Aleksandra Popovića koji je u svemu kolateraln­a šteta. Dečko brani kao “bonus igrač”, odnosno jedan od dvojice rođenih posle 1. januara 1999. koji moraju da budu u startnoj postavi.

Ako pogledamo zadnju liniju, iz prošle sezone nedostaje samo mladi Strahinja Pavlović na čijoj je poziciji sada deset godina stariji Uroš Vitas. I, ništa ne funkcioniš­e. Pazarci su, da su bili malo prisebniji, mogli da daju još tri gola i da slave ubedljivij­e od 3:2.

Nisu Ostojić, Miletić i Urošević zaboravili da igraju fudbal. Samo im nedostaje samopouzda­nje, kao uostalom i kompletnom timu zajedno sa Miloševiće­m. Kada trener posle poraza koji na kraju ne mora da znači ništa kaže, citiram, “sumnjam u sebe”, onda je to trenutak u kojem se ekipa raspada. Onaj koji bi trebalo da odlučuje, ne zna šta da radi! Posle samo 180 minuta fudbala? Pa, čak i da ne zna, trebalo bi da ćuti i da probleme rešava u kući.

A, očigledno je da su problemi veći od Novog Pazara. Partizan je traljavo završio i prošlu sezonu, vezanim porazima od Vojvodine i gubitkom kupa. Novu je otvorio srećnom pobedom nad Napretkom a onda smo protiv Pazaraca videli da crno-beli nisu izvukli nikakvu pouku iz Kruševca.

Polako danak uzimaju priče da neki od igrača koštaju 20 miliona evra, a da će se nekoliko sezona vredeti 40-50 miliona. Pre desetak dana smo pisali upravo o tome koliko je teško da se fudbaler iz srpske Superlige proda za toliko novca. Ne, nije teško, to je nemoguće. Nadamo se samo da kupci sa džakovima para nisu gledali utakmicu iz Novog Pazara.

Ovakvim izjavama se skreće pažnja s igre koja, u Partizanov­om slučaju, više ne postoji. Šta se izvuče na

Milošević je prvo imao sastanak sa generalnim direktorom Milošem Vazurom, a potom se na Odboru razgovaral­o o njegovom statusu. Strateg crno-belih je ponudio ostavku, ali je dobio snažnu podršku čelnih ljudi i zaključak je da će ostati na čelu stručnog štaba kluba iz Humske, te će voditi ekipu u nastavku sezone. Savo je rekao da je razočaran nekim fudbalerim­a, te na njih neće računati u narednim utakmicama. Prva promena biće dovođenje novog desnog beka. individual­ni kvalitet, izvuklo se. Pa ne može Natho baš na svakom meču da postigne evrogol iz slobodnog udarca. Suma nastavlja u toplohladn­om stilu, Asano je dobar kad je cela ekipa dobra, Sadik bi da da pet golova po meču i da brzo pakuje kofere, pa u Real, Juventus, Mančester junajted...

Gubitak tri boda posle dva kola nije kraj sveta, ali gubitak obraza jeste. Jer, kada timovi vide da se Partizan plaši, onda će da napadnu i Javor, Radnik, Zlatibor...

Milošević na klupi Partizana ima 15 poraza na 62 utakmice. Bata Mirković je imao tri na 29 mečeva, pa je morao da pakuje kofere. Pre njih Miroslav Đukić 12 neuspeha na 63. Jasno je da se Savo, i pored podrške uprave, nalazi na granici, na liniji pucanja, kada u Humskoj kažu: Sada je dosta.

Možda bi u klubu to rekli, samo da imaju alternativ­u. Treneri koje bi oni da dovedu ne žele da rade u Srbiji ili traže puno para. Ali, tim koji prodaje igrača za 20 miliona evra može da odvoji “milionče” za stručnjaka, je l‘ tako?

Ovako, navijačima Partizana ostaje da se nadaju da je kriza prolazna i da nije zahvatila koren. Milošević mora da uradi nešto ili da svoje mesto ustupi nekome. Bilo kome. 

MILOŠEVIĆ JE JUČE PONUDIO OSTAVKU, ALI JE UPRAVA CRNO-BELIH ODLUČILA DA OSTANE NA KLUPI DO KRAJA SEZONE

Savo Milošević 39-8-15 Zoran Mirković 17-9-3 Miroslav Đukić 36-15-12 Marko Nikolić 68-14-8 Ljubinko Drulović 7-3-5

Nisu Ostojić, Miletić i Urošević zaboravili da igraju fudbal. Samo im nedostaje samopouzda­nje, kao uostalom i celom timu, zajedno sa Miloševiće­m

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia