Blic

DOBARREZUL­TAT IZISKUJE MNOGO NAPORA I TRUDA

Publika je sa nestrpljen­jem čekala novi album Maje Berović, a ako je suditi po komentarim­a, muzička zvezda je donela novi zvuk koji će obeležiti ovu godinu.

- LJUBOMIR TOZEV

SE TRUDILA DA NAPRAVI PESME U MAJA će NJENA PUBLIKA UŽIVATI, KOJIMA

A VERUJE DA će SE SVAKO TEKSTOVIMA PRONAĆI BAR U NEKIM

Urazgovoru za „Blic“Maja sumira utiske, te poručuje da je prethodnih 365 dana vredno radila kako bi svojoj publici pružila ono najbolje.

- Nisam želela da brzam i pravim nešto što će biti kratkog roka. Trudila sam se da napravim pesme u kojima će moja publika uživati, a verujem da će se svako pronaći bar u nekim tekstovima. Kada sam počela da radim na albumu pandemija nije zadesila planetu, a već kada je sve bilo gotovo shvatila sam da moram da pomerim izdavanje albuma jer smo svi bili u karantinu. No, volim što danas mogu da kažem da sam se prilikom stvaranja pesama vodila time da publici pružim nešto što nisu očekivali - u dahu nam je ispričala Maja i dodala:

- Zaključila sam da ako je život na pauziranju, da je potrebno uraditi nešto što

nas podseća na stara dobra vremena, a zašto ne izabaciti nove pesme, osvežiti leto i iznenaditi svoju publiku. Mislim da u tome nijednog momenta nisam pogrešila. Istovremen­o veoma mi je krivo što će proći neko vreme dok ne budem mogla lično da vidim reakcije moje publike, ali sa nestrpljen­jem iščekujem taj period kada ćemo ponovo moći da uživamo na koncertima i da uglas pevamo - poručuje Berovićeva. Za ekranizaci­ju spotova bila je prinuđena da otputuje u Dominikans­ku Republiku, a potom u Nemačku gde je uradila spot za pesmu koja je u popularnom „candy“stilu.

- Ako imate odlične pesme, potrebno je da imate spotove koji će biti vanvremens­ki. Bilo je veoma teško pronaći dobra mesta koja bi mogla da posluže da isprate

čitavu priču, a onda kada pronađete nastane hiljadu novih problema. Od produkcijs­kih do brojnih drugih, koje ni u jednom momentu niste očekivali. Snimanje spotova nije nimalo lako, ali sve što daje dobar rezultat iziskuje mnogo napora i truda - opisala je Maja.

Na pitanje čime se vodila tokom biranja pesma, odgovorila je:

- Hiperprodu­kcija je uzrokovala to da vi danas morate mnogo više da tragate za dobrim pesmama i melodijama kako bi one mogla vremenom da se pretvore u ozbiljne hitove. Srećna sam što su pesme koje sam izdala pre dve, tri ili deset godina pokazale da nisu sezonski hitovi, te da se i danas slušaju u klubovima. Vodim se ličnim osećajem, vidim da do sada nisam pogrešila iskrena je pevačica.

Inače, od poslednjeg albuma Maje Berović „Seven“prošle su dve godine. Međutim, za naslovnu pesmu za album spot je uradila mobilnim uređajem „Huawei P40 Pro+“, što se pokazalo idealno, sudeći po komentarim­a publike.

- Saradnici su mi predložili da mobilnim telefonom uradim jedan od spotova. Na kraju kada sam videla finalne kadrove ispostavil­o se da sam uradila najbolju moguću stvar, jer kadrovi sa „Huawei“telefonom izgledaju savršeno. Uostalom, videćete i sami - rekla je Maja. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia