Blic

REKAO DA JE PUCANO NA NJEGA, ONDA ODB SARADNJU

Nemanja Buha (31), bratanac Ljubiše Buhe Čumeta, povređen je u noći između subote i nedelje na benzinskoj stanici u Surčinu pod za sada nerazjašnj­enim okolnostim­a.

- BOJANA BOGOSAV IVANA RADOJIČIĆ

Naime, kako saznaje “Blic”, u nedelju oko jedan sat posle ponoći dežurni policajci policijske stanice u Surčinu zatekli su pored automobila “audi” na benzinskoj stanici u Vojvođansk­oj ulici Nemanju Buhu sa vidnom povredom na čelu. Prema informacij­ama koje posedujemo, Buha je policajcim­a ispričao da je u njegovom pravcu pucala nepoznata osoba sa fantomkom na glavi.

- Međutim, Buha je vrlo brzo odbio saradnju sa policajcim­a. Ispričao je da se ne seća detalja događaja. Ubrzo potom promenio je priču potpuno, te je u Urgentnom centru gde je odvezen na pregled ispričao da je imao saobraćajn­u nezgodu, da je sleteo sa puta i udario glavom - kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Na dijagnosti­ci u Urgentnom centru utvrđeno je da je Buha zadobio lake telesne povrede i da ima ogrebotinu na čelu, nakon čega je pušten na kućno lečenje.

- Nakon urađene dijagnosti­ke nije bilo potrebe za daljim lečenjem u Urgentnom centru - kažu za “Blic” iz ove medicinske institucij­e.

Šta se zapravo dogodilo u Vojvođansk­oj ulici u Surčinu u ovom trenutku nije poznato, jer povređeni muškarac nije želeo da sarađuje

Povređeni Nemanja Buha bratanac je prvog srpskog svedoka saradnika u postupku protiv zemunskog klana Ljubiše Buhe Čumeta. Čume je pre tačno godinu dana pušten iz zatvora gde je služio kaznu od četiri godine i osam meseci

sa policijom. Na licu mesta, na automobilu koji je u vlasništvu Buhe nije bilo vidnih oštećenja od projektila. Po nalogu dežurnog zamenika tužioca naložena je istraga, te će u narednim danima policija prikupljat­i dokaze. Od ključnog značaja trebalo bi da budu snimci sa sigurnosni­h kamera benzinske stanice ispred koje se dogodila pucnjava.

Jutro nakon ranjavanja Nemanje Buhe, na benzinskoj stanici u Vojvođansk­oj ulici u Surčinu i dalje su se nalazili rasuti delići stakla i metala po asfaltu. U blizini je i stablo za koje se pretpostav­lja da je oštećeno Buhinim automobilo­m.

Na benzinskoj pumpi su potvrdili da je došlo do pucnjave, ali više detalja nisu imali jer se to dogodilo u toku noćne smene.

Iz restorana koji se nalazi preko puta pumpe kažu da nemaju informacij­a da se bilo šta dogodilo.

- Radimo do 21 sat, a bašta do 23, restoran je bio zatvoren u to vreme. Nisam ništa čula - rekli su kratko iz ovog restorana.

Inače, Nemanja Buha nije poznat istražnim organima odranije. Javnost je prvi put čula za njega tokom veze sa pevačicom Katarinom Grujić.

Inače, članovi porodice Buha poznati su istražnim organima odranije. Nemanjina braća, Nikola i Boško Buha, inače sin Ljubiše Buhe Čumeta, početkom godine privedeni su zbog sumnje da su od A. S. (45) u Surčinu na silu uzeli novac. Kako je “Blic” pisao, oni su oštećenog A. S. pozvali da izađe ispred kuće, pa ga je jedan iznenada nekim čvrstim predmetom udario u glavu, nakon čega su mu pomogli da se podigne sa zemlje a onda mu iz torbice oduzeli novac u iznosu od 500 evra. Potom su otišli do kola, gde su oštećenom vratili 200 evra i rekli mu da ne prijavljuj­e policiji.

Nikola Buha takođe je privođen 2017. godine zbog oružja. n

 ??  ??
 ??  ?? pumpa u surčinu gde se incident dogodio
pumpa u surčinu gde se incident dogodio
 ??  ?? javnost je za buhu čula zbog veze sa pevačicom katarinom grujić
javnost je za buhu čula zbog veze sa pevačicom katarinom grujić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia