Blic

IZBAČENI SMO NA ULICU A ĆERKA NAM JE ZAVRŠILA U HITNOJ

- LJUBOMIR TOZEV

„Uredno smo sklopili ugovor s agencijom i platili pola iznosa unapred, ni ne sluteći da ćemo biti isterani, poniženi i pokradeni”, kaže Nikolina Pišek, koja tvrdi i da je Roko Gale, vlasnik smeštaja u kojem su boravili, napao i tukao njenog supruga Vidoja Ristovića.

Voditeljka Nikolina Pišek, njen suprug Vidoje Ristović, ali i njihova deca i prijatelji, doživeli su jezivu neprijatno­st u Kaštelu i, kako tvrde, zbog vlasnika smeštaja u kom su bili - preživeli su pakao.

-Tog prvog dana nas je dočekao Rok Gale i zamolio nas da mu u gotovini damo ostatak novca kao i depozit od tri hiljade evra u slučaju štete, iako je bilo rečeno da će depozit biti dve hiljade. Sve smo mu to uredno dali na ruke. Mila majko, što je potom usledilo... Taj čovek je svaki dan počeo da dolazi sa različitim izgovorima koji su se najčešće odnosili na radove u kući. Znao je da ostane i po 45 minuta, šta je radio i gde je sve ulazio, ne znamo. Potom je postao toliko slobodan da mi je govorio: „Što si umorna, loše izgledaš, jesi li partijala?”, a Vidoju je dobacivao: „Smorila te porodica? Imam ja neke Brazilke u Beogradu koje te mogu razonoditi” priča Nikolina Pišek o odmoru koji se pretvorio u pakao za „Slobodnu Dalmaciju“, te sve to potvrđuje i za “Blic“.

Ona je rekla i da je vrhunac bio kada su uvideli i da je cela vila koju su iznajmili prekrivena kamerama, iz čega je zaključila da je mogao da prati svaki njihov korak.

- Jednog dana kad smo bili na bazenu prijatelji­ca i ja smo prekrile kameru, jer ako sam već toliko platila, imam pravo da se možda skinem u toples, zašto bi on to gledao... Možda ga je to razbesnelo, ne znam. Uprkos našim pritužbama agenciji, dobili smo šturi odgovor kako je Rok Gale specifična osoba. Nisu nam se ni javljali na pozive te večeri kad se sve odigravalo - uvodi u priču Nikolina Pišek.

Dana kada se odigrala drama i kada je situacija kulminiral­a Vidoje je imao sastanak sa advokatom, dok je Nikolina s ostatkom porodice i prijatelji­ma bila na večeri. Kad su se malo iza ponoći vratili u vilu, pred rampom su ih dočekala dva naoružana pripadnika obezbeđenj­a i ispred njih bilo je crveno vozilo bez registarsk­ih tablica, dok su sva svetla u kući bila ugašena.

- Tu nam je obezbeđenj­e reklo da ih je angažovao Rok Gale i da nemamo prava da uđemo. Pali su povišeni tonovi, deca su bila jako prepadnuta. U jednom trenutku Vidoje je uspeo da zaobiđe pripadnike obezbeđenj­a i uđe na zadnji ulaz. Kad je ušao, osetio je da ga neko šutira i obara na pod, Rok Gale mu je sedeo na leđima dok je njegova supruga vikala: „Četnička ku..a koja pu.i srpski k .... neće ući u moju kuću ni za 15 života”. Strašno nešto! Zvala sam policiju koja je stigla nakon 15 minuta. Ubrzo sam po njihovom ponašanju shvatila da poznaju članove obezbeđenj­a i samog Galu te da od njih neće biti nikakve koristi. Rekli su da je to privatno vlasništvo i da ne mogu da nas puste. Deca su počela da viču: „Mama, hoćemo li umreti, ubiće nas”... - priča Nikolina, koja dodaje da je zamolila Vidoja da klince hitno vodi u Split. Obezbeđenj­e je potom reklo da u vilu može da uđe samo jedna osoba da pokupi stvari.

- Ušla je prijatelji­ca, sva u šoku, kasnije i moja ćerka Hana. Meni nisu dali. Preko makadama su vukle kofere do auta trpeći verbalne uvrede od strane Gale i njegove supruge. Čak su im isključili klimu, a bilo je te večeri pakleno vru

Vidoje i Nikolina su angažovali advokata, koji je potvrdio da je njegova advokatska kancelarij­a pokrenula postupak protiv bračnog para Gale radi krađe i povrede privatnost­i, a tužiće i turističku agenciju

će. Hana je bila loše, psihički i fizički. Malo pre pet joj je pozlilo i pala je u nesvest, a supružnici nisu čak dozvolili bolničarim­a da je unesu u vozilo Hitne pomoći, nego je moj prijatelj nekako ušao i na silu je onesvešćen­u uveo u svoje vozilo i odvezao u bolnicu priča Nikolina, i dodaje:

- Kasnije mi je Hana rekla kako je čula vlasnicu da govori: „Ova glupača će se onesvestit­i, ako budemo zvali Hitnu, ovo će potrajati do jutra.” Policajci su samo slegali ramenima, čak su mi rekli da će me prijaviti zbog napada na službeno lice koji se nije dogodio. Na moje tvrdnje kako je ovo smišljena pljačka i organizova­ni kriminal od strane agencije i Roka Gale, ništa nisu odgovarali. U jednom trenutku Gale je krenuo da nasrće na mene govoreći: „Ku..o četnička, preskočiću ogradu i rastrgnuću te.” Jedva su uspeli da ga zaustave.

Kako navodi „Slobodna Dalmacija”, iz vile nisu vraćene stvari u vrednosti između 275 i 300 hiljada evra, poput novca u gotovini, muških skupocenih satova, narukvica, prstenja i drugo.

Gale je izneo svoju stranu priče:

- Uništavali su mi kuću. I premda sam ih na to stalno upozoravao, nisu prestajali, a na kraju su mi još i zapretili. Nikada pre nisam imao problema. Osam ljudi je dva dana čistilo nakon njih. Morali smo da kupujemo nove stvari. Da su se držali kućnog reda i da nisu pretili, nikada do toga ne bi došlo. Agenciji je bilo prijavljen­o da će doći s dva pomeranca, a imali su četiri psa i toga afričkoga ježa koji je usmrdeo čitavu sobu. Ti psi su skakali u bazen i spavali su u krevetima, premda je to bilo zabranjeno kućnim redom. Uveče smo promenili brave i sprečili im ulaz jer smo se bojali da će sve uništiti. Kasnije smo im uz pratnju policije dali da iznesu stvari. Ma ništa nismo ni pipnuli, nikakvo zlato, novac, ništa. Ostavili smo sve kako smo našli da oni mogu da iznesu. 

 ??  ??
 ??  ?? voditeljka kaže da su upućivali pritužbe agenciji, ali da su dobijali šturi odgovor
voditeljka kaže da su upućivali pritužbe agenciji, ali da su dobijali šturi odgovor
 ??  ?? nikolina je rekla i da je uvidela da je cela vila puna kamera i da su ona i prijatelji­ca jednog dana prekrile kameru na bazenu
nikolina je rekla i da je uvidela da je cela vila puna kamera i da su ona i prijatelji­ca jednog dana prekrile kameru na bazenu
 ??  ??
 ??  ?? vidoje na telu ima modrice
vidoje na telu ima modrice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia