Blic

Pretučen građanski aktivista u Novom Sadu, razlog lokalna politika?

- A. Latas

MILAN VUJIĆ AKTIVISTA i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu pretučen je preksinoć na Bulevaru Evrope u Novom Sadu. Trenutno se nalazi u KC Vojvodine gde ga čeka operacija glave, a napadač (22) je pronađen i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Vujić je preksinoć oko 22.30 sati vozio bicikl Bulevarom Evrope vraćajući se sa treninga kada je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i govori: “Stani, stani!” Dvojica muškaraca potom su izašla iz automobila te nasrnula na njega. Jedan je počeo da viče “šta si to pisao po Tviteru” i udario ga tako jako pesnicom u slepoočnic­u da je pao i udario glavom o asfalt.

Vujić kaže da bi mogao da prepozna napadača, ali da mu nije jasno na kakvu njegovu objavu sa Tvitera je mislio. On je juče izjavio da ima frakture nekoliko kostiju lica i da bi u utorak (danas) trebalo da bude operisan.

- Imam frakture više kostiju lica, povređena mi je i slepoočnic­a. Sutra bih trebalo da idem na operaciju rekao je Vujić umornim glasom za portal Autonomija.

Dodao je da poznaje napadača još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad.

- On je istih godina kao i ja, znamo se još kad smo bili klinci. Ali, ne znam zašto se sada naljutio na mene. Sada samo želim da me operišu što pre, ovo mi je prva operacija u životu. A posle toga jedva čekam da dođem kući i da legnem u svoj krevet - ispričao je Vujić.

Dodao je da napadač ima veze sa izbornom listom „Istina – Adaviera – Ivana Vujasin“, koja je pod rednim brojem 7 nastupala na lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

- Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina… - rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Njegov otac Milenko Vujić kaže da je motiv napada isključivo politički te da je jedan od napadača kandidat na proteklim lokalnim izborima na listi broj sedam “Istina – Adaviera – Ivana Vujasin”.

- Milan ima višestruke prelome lobanje. Motiv je isključivo politički jer je napadač kandidat sa liste broj 7. na lokalnim izborima. Zamerili su mu da je na Tviteru napisao nešto protiv te liste na izborima. On nije član stranke, ali je govorio na protestu i aktivno učestvuje u javnom govoru. Očigledno da se u ovoj zemlji ne može nekažnjeno izneti suprotno mišljenje - rekao je Milenko Vujić.

Milan Vujić je govorio na protestu “Jedan od pet miliona” 18. januara u Novom Sadu i građanski je aktivista. Njegov otac, Milenko, takođe je bio nedavno povređen, kada ga je udario automobil, a tom prilikom mu je ukraden i novčanik. On je bivši potpredsed­nik Nove stranke.

Vujić se trenutno nalazi u KC Vojvodine gde čeka operaciju glave. Napadač (22) je pronađen i protiv njega će biti podneta krivična prijava

 ??  ?? vujić je napadnut preksinoć, kada se bicikom vraćao s treninga
vujić je napadnut preksinoć, kada se bicikom vraćao s treninga

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia