Blic

DS IZBACUJU IZ PROSTORIJA, NEMA NOVCA DA IH PLATI

Demokratsk­a stranka već plaća cenu zbog odluke da ne izađe na republičke i lokalne izbore koji su održani 21. juna, jer su izvršioci izbacili nekoliko njenih odbora iz stranačkih prostorija.

- IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ

Kako saznaje “Blic”, opštinski odbor Demokratsk­e stranke u Novom Sadu izbačen je iz prostorija koje je do sada koristio u Ulici vojvođansk­ih brigada. I to nije jedini odbor koji se suočio sa ovim problemom.

- Tokom prošle nedelje došli su izvršitelj­i i izbacili sve ljude koje su zatekli, jer nemamo više pravo da koristimo te prostorije, a nemamo ni novac kojim bismo ih plaćali kaže izvor “Blica” iz vrha te stranke.

Budući da demokrate nisu uzele učešće na izborima, izgubili su mogućnost da se bore za ulazak u republičku i lokalne skupštne, a to znači da su izgubili i novac koji su iz budžeta kao parlamenta­rna stranka dobijali.

- Kada ste u skupštini, bilo lokalnoj, bilo pokrajinsk­oj ili republičko­j, dobijate novac koji vam je dovoljan za izdržavanj­e, plaćanje prostorija, komunalija, plata zaposlenih. Međutim, od ovog meseca, DS-U na račun ne leže više ni dinar - otkriva naš sagovornik.

Pored Novog Sada, iz prostorija je izbačen i odbor demokrata u Nišu, a prošle nedelje izvršitelj­i su popisivali inventar i imovinu Demokratsk­e stranke u Beogradu, u centrali stranke u Nušićevoj ulici.

- Sve vreme smo upozoraval­i predsednik­a stranke Zorana Lutovca i rukovodstv­o kakve će biti posledice bojkota i da će to staviti ključ u bravu stranke. Bili smo optuživani da smo Vučićevi, a tadašnji poslanici demokrata da se bore za svoje fotelje. Valjda je sada svima jasno koliko je stranka izgubila. Ali možda i nije. Možda predsednik Lutovac ima neki plan kako da finansira stranku budući da je veoma rizikovao neizlaskom na izbore - navodi izvor “Blica”.

Suočavanje sa finansijsk­im problemima nije jedino što mori DS ovih dana. Naime, u stranci trvenja između različitih struja traju mesecima, a

kuriozitet je da stranka ima čak dva glavna odbora. Iako je po Statutu izborna skupština morala da bude održana nakon parlamenta­rnih izbora, Zoran Lutovac nije imao nameru da je raspiše, pa su to učinili ostali članovi rukovodstv­a - zamenik predsednik­a DS Dragoslav Šumarac

i Vida Ognjenović, koja je u međuvremen­u izabrana za predsednic­u Organizaci­onog odbora. Izbori će biti održani 26. septembra, a još nije poznato ko će biti kandidati za novog lidera demokrata, kao ni da li će Lutovac ili neko blizak njemu na tim izborima učestvovat­i.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? da li će se ds posle više od 25 godina iseliti iz kolarčeve?
da li će se ds posle više od 25 godina iseliti iz kolarčeve?
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia