Blic

U REDOVIMA ISPRED „TORLAKA“I STRANCI

Ogroman red građana koji čekaju PCR testiranje na lični zahtev formirao se i juče ujutru ispred Instituta za vakcine i serume „Torlak“u Beogradu, a takva slika može se videti danima unazad.

-

VEĆ OKO 4.30 stigli su najupornij­i da zauzmu mesta, kako bi bili među prvima kada se vrata laboratori­je otvore u osam sati. U redu su građani iz svih delova Srbije, ali ima i onih koji su stigli iz Severne Makedonije, Republike Srpske. Razlog je to što se u „Torlaku“ne zakazuje testiranje, a rezultati se dobijaju istog dana.

Među prvima je ispred „Torlaka“bio Slobodan Bugarski iz Beograda koji putuje večeras u Moskvu. Kaže da je znao da su velike gužve, ali da se odlučio za tu ustanovu jer nema zakazivanj­a i rezultati stižu istog dana.

On je u subotu radio PCR test, ali nije dobro izračunao, pa će mu dok stigne u Moskvu test biti stariji od 72 sata i zato je jutros poranio da ponovi testiranje. Uplatio je ponovo 6.000 dinara i ponovo stao u red.

Iz Svilajnca je put Beograda zbog testiranja noćas krenuo i Milorad Pajić sa još dva prijatelja. Putuju u Austriju i neophodan im je negativan PCR test ili da budu 10 dana u karantinu.

- Čekamo u redu od pola pet. Odlučili smo se za „Torlak“jer se ovde ne zakazuje i rezultati se dobijaju istoga dana, što nama odgovara zbog putovanja. Ukoliko bi odlučili da putujemo bez testa u Austriju, morali bi da provedemo u karantinu 10 dana ili da pojedini građani na testiranje su došli sa malom decom

platimo testiranje koje tamo košta od 140 do 190 evra rekao je Pajić Tanjugu.

U Ujedinjene Arapske Emirate u sredu putuje Miljan Bodić. On kaže da je znao da su u „Torlaku“ogromne gužve, ali da se rezultati dobijaju najbrže i zbog toga se odlučio za tu ustanovu.

- Znam da se rezultati ovde dobijaju najbrže. Vodio sam se logikom da je bolje da čekam rano ujutro po prijatnije­m vremenu tri ili četiri sata, nego da čekamo u toku dana kada su veće

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia