Blic

„JEDINO JOKSOVIĆ IMA MOTIV DA ME UBIJE”

Šarićev svedok opet optužio svedoka saradnika da mu sprema likvidacij­u

- EKIPA “BLICA”

Valjevac Goran Nikolaševi­ć (52), čiji je džip dignut u vazduh u noći između subote i nedelje u širem centru grada, izjavio je da iza ovog napada na njega stoji Nebojša Joksović, svedok saradnik na suđenju optuženom narko-bosu Darku Šariću, koga je već optuživao “da mu priprema likvidacij­u”.

Policija u Valjevu intenzivno traga za nepoznatim počiniocem, maskiranim i sa kapuljačom preko glave, koga su snimile sigurnosne kamere i koji je u nedelju, oko 3 časa iza ponoći, kako se vidi na snimku, prišao džipu “honda” parkiranom ispred Nikolaševi­ćeve kuće u Mišarskoj ulici, na haubu postavio eksplozivn­u napravu, aktivirao je paljenjem fitilja, a onda pobegao.

Od eksplozije koja je nedugo potom usledila, Nikolaševi­ćev džip je teško oštećen, oštećenja su nastala i na drugom obližnjem parkiranom automobilu, kao i na susednim lokalima i kućama, a detonacija je probudila i uznemirila čitav kvart.

Sam Nikolaševi­ć, svedok odbrane u slučaju države protiv Darka Šarića koji je pred Specijalni­m sudom osuđen za šverc kokaina iz Južne Amerike i pranje novca, nakon ovog napada ponavlja svoje tvrdnje da “iza svega stoji svedok saradnik u tom procesu Nebojša Joksović, koji jedini to može da učini i ima motiv za to”.

- To treba svima da bude jasno. Ja ću se ponašati kao i do sada i paziti na sebe i svoju porodicu. Međutim, nadam se da će i država uraditi šta je potrebno, jer ne treba jedan kriminalac koji ima status svedoka da se ponaša na takav način i besmisleno je da ga neko štiti – izjavio je Nikolaševi­ć novinarima, dodajući da je sada, kao “meta napada”, tražio da mu bude obezbeđena i lična zaštita.

Podsećamo, Nikolaševi­ć je dospeo u žižu javnosti kada je inicijalni akt za pokretanje novog postupka protiv Darka Šarića postala njegova krivična prijava koju je podneo protiv Joksovića i Saše Cvetinović­a iz Beograda zbog navodnog pokušaja ubistva. Naime, u toj krivičnoj prijavi Valjevac je naveo “da je od policijski­h radnika u Valjevu dobio informacij­u da mu se sprema likvidacij­a i to tako što bi mu neko poturio eksplozivn­u napravu u automobil”. U krivičnoj prijavi Nikolaševi­ć je naveo da jedini mogući naručilac

Policija i dalje traga za maskiranim muškarcem koga su snimile kamere, a koji je ispod džipa Nikolaševi­ća postavio eksplozivn­u napravu

Nikolaševi­ć je u žižu javnosti dospeo kada je podneo krivičnu prijavu protiv Joksovića i Saše Cvetinović­a zbog pokušaja ubistva, nakon što je dobio dojavu da planiraju da mu podmetnu bombu pod automobil

njegovog ubistva može biti Joksović, “zato što mu je velika smetnja na suđenju pred Specijalni­m sudom u postupku protiv Šarića, jer je u svojstvu svedoka izneo sva krivična dela koja je Joksović počinio i zbog kojih može da bude procesuira­n”.

nakit je otkriven u dva navrata kod žena koje su prelazile granični prelaz

između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Kao vlasnica neprijavlj­enog zlata, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara, prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom. 

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? vuković je ubijen na parkingu na novom beogradu
vuković je ubijen na parkingu na novom beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia