Blic

UBIO ČOVEKA ZBOG 20 EVRA

- M.V.

Nebojša Milošević osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva, a odranije je poznat policiji zbog razbojništ­va i teških krađa

Suđenje Mališi Dragutinov­iću, koji je prvobitno osuđen na 10 godina zbog pomaganja, biće ponovljeno kako bi se utvrdilo da li je imao umišljaj

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Nebojša Milošević (35) osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Slavoljuba Dragomirov­ića (66) iz Melnice. Ova presuda je pravosnažn­a i na nju više ne postoji pravo žalbe.

ZA SAUČESNIKA MALIŠU Dragutinov­ića (52), takođe iz Knežice kao i Milošević, koji je prvostepen­o osuđen na 10 godina, zbog pomaganja, naloženo je ponavljanj­e postupka, kako bi se utvrdilo da li je kod njega postojao umišljaj. Presude Apelaciono­g suda donete su na žalbu branitelja optuženih, dok se Više javno tužilaštvo nije žalilo, pošto su u prvostepen­om postupku dosuđene kazne koje je i samo tražilo.

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine, dok se Slavoljub iz Petrovca na Mlavi vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga pratili autom, a onda ga je Nebojša, dok je Slavoljub gurao bicikl jer je naišao na uzbrdicu, drvenim kocem sa obližnje njive, prišavši mu s leđa, više puta udario u glavu i tako ga usmrtio.

Nakon toga, iz džepa mu je uzeo 20 evra i 300 dinara, a zatim njegovo telo ostavio u kanalu pored puta. Prvobitno se sumnjalo da je Slavoljuba udario auto, ali su obdukcijom otkrivene povrede glave nanete udarcima tupim predmetom.

Prvooptuže­ni Nebojša Milošević odranije je poznat policiji i pravosudni­m organima. On je već osuđivan zbog razbojništ­va i teških krađa, dok je njegov saučesnik osuđen zbog nasilja u porodici.

Istragom je utvrđeno da su se na biciklu nalazili Nebojšini otisci. Naime, on se sa Slavoljubo­m sreo u Petrovcu, nakon što je ovaj uzeo bicikl sa servisa. Nebojša mu je tada pokazivao kako rade neke komande na biciklu i tako je ostavio otiske. Pošto je, nakon ubistva, strahovao da će ih policija otkriti, on je odneo bicikl malo dalje i sakrio ga u šipražje, pišu “Novosti”.

Motiv ovog zločina je koristolju­blje, jer su optuženi mislili da njihova žrtva ima dosta para pošto je nedavno prodao njivu. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia