Blic

SAVEZ I VOJVODINA ZAJEDNIČKI RADE NA ANIMIRANJU MLADIH

- EKIPA „BLICA“

Potrebno je da svi naporno radimo kako bi jednog dana ovi talenti koje imamo igrali za neki od klubova i za nacionalni tim Srbije, rekao je Slobodan Boškan, sportski direktor „lala“, koji je u Novom Sadu ugostio Dejana Bojovića, direktora svih seniorskih reprezenta­cija.

Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezenta­cija Srbije, posetio je Odbojkaški klub Vojvodina. Bojovića je u Novom Sadu dočekao Slobodan Boškan, sportski direktor „lala“, ujedno i tim menadžer muške seniorske reprezenta­cije Srbije.

Slobodan Boškan i Dejan Bojović su razgovaral­i o aktuelnim planovima u klupskoj i reprezenta­tivnoj odbojci, o novim projektima Odbojkaško­g saveza Srbije, a pre svega o radu na populariza­ciji odbojke i povećanju broja najmlađih, posebno dečaka.

- Jako sam srećan što opet vidim meni mile ljude i što je klub sve lepši i lepši i puniji trofeja. Sa sportskim direktorom Boškanom sam razgovarao jako dugo, o brojnim temama koje su važne za srpsku reprezenta­tivnu i klupsku odbojku. Pričali smo o nekim projektima koje Odbojkaški savez pokreće i nadamo se da ćemo da ih realizujem­o od septembra kada se smiri ova situacija sa pandemijom korona virusa, koja nije paralisala samo odbojku već i ceo svet - rekao je Dejan Bojović.

On je dodao i da svi u Odbojkaško­m savezu Srbije veruju da je pred nama jedna uspešna sezona.

- Nadam se da je Boškan zadovoljan posle razgovora jer ja jesam. Radujem se nastavku saradnje. Pred nama je dosta izazova i sezona koja donosi dosta nepoznanic­a, kako na reprezenta­tivnom, tako i na klupskom planu poručio je direktor seniorskih reprezenta­cija Srbije Dejan Bojović.

Slobodan Boškan je zahvalio na poseti i sa zadovoljst­vom je Bojovića proveo trofejnom salom našeg najuspešni­jeg kluba.

- Drago mi je što je Dejan danas sa nama, da pogleda nove prostorije. Nekada, kada je on bio u Vojvodini, trofejna sala nije ovako izgledala i sada nam je čast da ugostimo sve prijatelje kluba. Ove je sve što čini Odbojkaški klub

Vojvodinu, trofeji, nagrade, fotografij­e .... Sve što smo postigli u prethodnih 30 i više godina - počeo je Slobodan Boškan.

Sportski direktor Vojvodine sa slaže sa Bojovićem da je pred odbojkom sezona puna izazova.

- Dosta je tema o kojima smo razgovaral­i i koje će i ubuduće biti važne za sve nas. Na prvom mestu rad sa mlađim kategorija­ma i populariza­cija odbojke. Želimo da što više devojčica i dečaka počne da trenira odbojku i sa Savezom gledamo da pronađemo pravi način kako da ih privučemo. Ne samo ovde u Novom Sadu, već i u celoj Srbiji.

Boškan kaže i da je važno da se povežu centri kako bi mladi u celoj državi imali vrhunske uslove da napreduju.

- Potrebno je da svi radimo kako bi jednog dana ovi mladi igrali za Vojvodinu ili neki drugi klub, naravno i za reprezenta­ciju Srbije - dodao je Boškan.

Dejan Bojović je početkom juna postao direktor seniorskih reprezenta­cija. Nekadašnji korektor Crvene zvezde i Vojvodine je veoma ambiciozan, željan dokazivanj­a i nada se da će opravdati

Nadam se da je Boškan zadovoljan posle razgovora, jer ja jesam. Pred nama je sezona puna izazova, kako za klubove tako i za reprezenta­ciju

poverenje koje je dobio od Saveza.

- Još dok sam igrao u Japanu primetio sam da je veći problem kvantitet nego kvalitet. U svetu je zabeleženo da dečaci sve više napuštaju treniranje odbojke. Pre se zasite nego devojčice, a jedan od razloga je i velika konkurenci­ja drugih sportova. Zato je jedan od ciljeva da privučemo dečake, da ih pustimo da zavole odbojku. Mi smo evropski prvaci, Kovačević i Atanasijev­ić su svetske zvezde, pa opet nema mnogo dečaka u klubovima. Zato u Savezu planiramo da od jeseni za dečake obezbedimo besplatne treninge, od sale do trenera. Nadamo se da će ih to privući - zaključio je Bojović.

n

 ??  ?? dejan bojović i slobodan boškan u prostorija­ma odbojkaško­g kluba vojvodina
dejan bojović i slobodan boškan u prostorija­ma odbojkaško­g kluba vojvodina
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia