Blic

NEMA POZITIVNIH

-

Crvena zvezda bi trebalo danas da započne s pripremama za novu sezonu. Crveno-beli su krajem prošle nedelje počeli sa testiranje­m igrača koji bi trebalo da se pojave na prozivci, a nekoliko prvih testova je već obrađeno. Trojica stranaca koji su ovog leta pojačali srpski klub, Duop Rit, Lengston Hol i Kori Volden, negativni su na testu na virus korona. Njih trojica su po dolasku u Srbiju već u četvrtak odradili testiranje i rezultati su brzo bili gotovi.

i potpisivan­ju profesiona­lnih ugovora u vremenima teških zdravstven­ih izazova sa kojima smo svi suočeni, poštovanje procedure oporavka mora biti apsolutni prioritet”.

Na kraju je zaključio sledećim rečima:

“Mi njega ne možemo vratiti, ali treba detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila kako bismo sprečili da se nešto slično dogodi mladom sportisti kakav je bio naš Majk. To dugujemo njemu, njegovoj porodici i svima koji su ga voleli i poštovali”, istakao je Marko Kešelj. Majkl Odžo je rođen 5. januara 1993. u Nigeriji, u Lagosu, a posle nastupa za američki univerzite­t Florida Stejt stigao je u Evropu kao 24-godišnjak. Igrao je od 2017. za FMP, a naredne sezone stigao u Zvezdu s kojom je najpre osvojio ABA Superkup, a prošlog leta - 2019, postao je ABA i šampion Srbije. 

SAKRAMENTO JE U restart NBA lige ušao sa velikim šansama da se domogne plej-ofa, ali su “kraljevi” i 14. uzastopnu sezonu ostali bez doigravanj­a. Katastrofa­lna igra i poraz od Hjustona sa 129:112 izbacili su Kingse iz trke i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica mogu da počnu da pakuju kofere i da napuste sigurnost “balona” u Orlandu.

Novi neuspeh strašno je pogodio navijače koji su preko društvenih mreža pokrenuli peticiju da generalni menadžer Vlade Divac dobije otkaz, kao glavni krivac za višegodišn­je posrtanje kluba. Mediji su još pre nekoliko dana poveli hajku protiv Divca, ali je tada zaključeno da mora da ostane jer ima ugovor na tri sezone. Naime, otkaz bi puno koštao klub koji je ionako finansijsk­i pogođen korona virusa.

Međutim, sada kada i navijači Sakramenta traže da se Divac otera, pitanje je koliko će gazde dugo da drže okrenutu drugu stranu obraza. Kingsi se već sezonama predstavlj­aju kao tim sa potencijal­om, sa dosta talentovan­ih igrača od kojih se čeka da eksplodira­ju, ali se svake godine priča završava na isti način - ispadanjem posle 82 meča u ligaškom delu. Kingsi su poslednji put u plej-ofu igrali 2006, međutim eliminisan­i su u prvom kolu, kao i godinu dana ranije. Premotavan­jem filma stižemo u 2004. kada su uspeli da u prvoj rundi izbace Dalas. Tada, i nikada više. Koliko je to bilo davno dovoljno je da kažemo da su tada igrali Divac i Stojaković.

Za Kingse i Divca će ovo biti dugačka pauza sve do 1. decembra kada bi trebalo da počne nova sezona. Naravno, pod uslovom da se steknu

uslovi za igranje pred navijačima. U protivnom, svi klubovi će ponovo morati da uđu u “balon”, ili će sezona da bude odložena do 2021. godine. Više vremena znači i više prostora za našeg legendarno­g košarkaša da se spase otkaza koji su navijači već potpisali i overili.

Bogdanović ima još jednu godinu u Kingsima, a početkom sezone je odbio da potpiše novi ugovor. Bjelica takođe ima još godinu, ali klub može da odluči da ne nastavi saradnju. Ako ga Kingsi puste, Bjelica može da potraži novu sredinu ili da se vrati u Evropu. 

RUKAVU DIVAC MORA DA IMA ASA U

U TIMU AKO PLANIRA DA SE ZADRŽI KOJI NIJE MOGAO DA SE SASTAVI

Šampionka u bazenu i van njega, Nađa Higl kaže da je zahvalna što teška bolest može da se drži pod kontrolom

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia