Blic

“DŽEZERI“SU

Denver će igrati sa Jutom u prvom kolu Nikola se izjednačio sa Viltom Čemberleno­m kao tek drugi centar koji je imao dve sezone sa 500 ili više asistencij­a.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Juta, Klipersi, Lejkersi... Ovo je put koji očekuje košarkaše Denvera u plej-ofu NBA lige koji počinje u ponedeljak. Nagetsi su u borbi za drugo mesto poraženi od Klipersa sa 124:113, ali je bio utisak da je Nikola Jokić sa saigračima birao protivnika u prvom kolu.

Naime, Denver je završio kao treći i tako je izbegao da se na startu sretne sa Dalasom, već je izabrao “džezere” iz Solt Lejk Sitija. Da li je to bila prava odluka? Utisak je da jeste. Meveriksi imaju snagu i visinu (Porzingis i Marjanović) da pritegnu Jokića, kao i neverovatn­og Luku Dončića, kome ne smeta da sam igra i pobeđuje.

S druge strane je Rudi Gober, nulti pacijent, odnosno prvi NBA igrač koji je bio pozitivan na virus korona. Francuski centar je navukao gnev svih u ligi, a ponajviše saigrača, jer se ponašao neozbiljno. Gober je pipao mikrofone i grlio se sa novinarima prvog dana kada se povela ozbiljna priča o zaraznoj bolesti. Ponašao se kao da ona ne postoji, zarazio je i prvu zvezdu Jute Donovana Mičela, a zbog njega je sezona i prekinuta.

Gober zato u Orlandu igra kao da sutra ne postoji, u želji da dokaže da nije bio kriv. Zbog toga je često i nervozan, pa Jokiću nije bilo teško da ga nadigra u meču odigranom 8. avgusta. Denver ima sve tri pobede ove sezone nad “džezerima”, ali nijedna nije bila lagana. Najveća razlika u korist Nagetsa je bila šest poena, najmanja pre nedelju dana kada su slavili sa 134:132 posle dva produžetka. Pri tome, ne smemo da zaboravimo važnu informacij­u - Bojan Bogdanović posle operacije zgloba nije ni doputovao na Floridu.

- Ne pamtim kada smo poslednji put odigrali sa

GOBER JE NAJBOLJI DEFANZIVAC NBA LIGE, ALI S JOKIĆEM IPAK TEŠKO IZLAZI NA KRAJ OVE SEZONE

Jutom, a da nije bilo gusto. Isto očekujem i u plej-ofu, jer je ovo trenutak za koji se spremamo od početka sezone. Biće neizvesno, to jedino mogu da kažem. Zadovoljan sam hemijom i energijom u timu - rekao je srpski košarkaš.

Meč sa Klipersima ostaće dugo u Nikolinom sećanju jer je izjedačio još jedan NBA rekord - drugi je centar u istoriji, posle Vilta Čemberlena, koji je imao dve sezone sa 500 ili više asistencij­a. Protiv kluba iz Los Anđelesa je ponovo odigao sa trećinom snage, što je bilo dovoljno za 17 poena, 13 asistencij­a i sedam skokova za 29 minuta.

Trener Majkl Meloun je raspodelio minutažu tako da se niko od igrača ne povredi, ali i dovoljno da osete šta ih očekuje u plej-ofu. Pol Džordž sa 27 i Kavaj Lenard sa 26 poena su pokazali da su spremni za lov na šampionski prsten.

Vrlo dobar je bio i hrvatski centar

Ivica Zubac sa dabl-dablom (15, 12sk).

- Sada počinje prava košarka. Zadovoljan sam kako je tim igrao posle restarta jer se nalazimo u situaciji u kojoj nikada pre nismo bili. Igrači polako ulaze u ritam. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Jutu s kojom smo igrali pre nekoliko dana. Plej-of je specifičan i svašta je moguće, ali naš zadatak je da više nikada ne primimo 40 poena u četvrtini kao protiv Klipersa - oštar je bio trener Meloun.

Jokić je dodao da zna šta znači odbrana.

- Pokazali smo dva lica - da znamo da igramo odbranu, kao i da ne znamo

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia