Blic

DRAGAN ĐILAS I PAVLE GRBOVIĆ RAZGOVARAJ­U O SARADNJI I PSG ulazi u rdruženu opoziciju Srbije?

- Blica

Pokret slobodnih građana mogao bi da postane deo Udružene opozicije Srbije. Kako saznaje „Blic“, o tome već neko vreme razgovaraj­u lider SSP Dragan Đilas i član Predsedniš­tva PSG Pavle Grbović.

Iako se činilo da je reč o nemogućoj saradnji, tim pre što je PSG učestvovao na izborima, stvari bi ipak mogle da se preokrenu. Kako kaže sagovornik našeg lista koji je želeo da ostane anoniman, lider SSP Đilas je razgovarao sa Grbovićem. - Oni su razgovaral­i o tome da PSG priđe Udruženoj opoziciji Srbije i da se nađe najbolji način kako bi se to realizoval­o - kaže naš izvor.

Kako je došlo do kontakta, nije poznato, a neobično je to što su Đilas i lider PSG Sergej Trifunović trenutno u lošim međusobnim odnosima.

- nije nam poznato da li je Trifunović upoznat sa detaljima ovog dogovora i da li se sve radi uz njegov amin ili Grbović na svoju ruku pravi novu priču - navodi isti izvor.

KAKO JE DOŠLO DO KONTAKTA, NIJE POZNATO, A NEOBIČNO JE TO ŠTO SU ĐILAS I LIDER PSG SERGEJ TRIFUNOVIĆ TRENUTNO U LOŠIM MEĐUSOBNIM ODNOSIMA

izborna skupština psg

Udružena opozicija Srbije praktično je Savez za Srbiju bez Dveri i sa promenjeni­m nazivom. S obzirom na nove okolnosti do kojih je došlo nakon što je više odbora i pojedinaca narodne stranke prešlo u Đilasovu Stranku slobode i pravde, budućnost saradnje dvojice lidera - vuka Jeremića i Dragana Đilasa pod znakom je pitanja. U tom smislu, ulazak PSG-A u UOS ojačao bi to udruženje.

Izborna skupština Pokreta slobodnih građana najavljena je za septembar, a do sada ni Sergej Trifunović ni Pavle Grbović nisu otkrivali planove, kao ni hoće li se kandidovat­i.

Trifunović je u intervjuu za „Blic“nedavno rekao da Pokret nastavlja da funkcioniš­e kao i do sada.

- nije PSG osnovan samo zbog ovih izbora pa se neće ni samo zbog toga ugasiti. Mlada smo organizaci­ja, izašli smo na prvi veći ispit, pali smo, nešto smo i naučili, sigurno nas je sve to zabolelo, ali idemo dalje. Ja u životu milion puta nešto nisam uspeo, ali nisam se predavao. Očekuje nas skupština petog septembra ako nam korona dopusti, moraće organizaci­ja da se

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia