Blic

ŠOU OLMA U LAJPCIGU ZA ŠOK ELIMINACIJ­U ATLETIKA

-

Nakon što je Pari Sen Žermen eliminisao Atalantu, Lajpcig je pobedio Atletiko Madrid sa 2:1 (0:0) i u polufinalu će igrati protiv Parižana. Nemački tim je prvi put u polufinalu u klupskoj istoriji, dok su “sveci” tu prvi put od 1995. godine. Strelci za Lajpcig su bili Olmo u 51. minutu i Adamas u 88. minutu, a za Atletiko Feliks u 71. minutu iz penala.

Nemci su bili i rastrčanij­i, brži, mada je to kao posledicu imali samo jednu pravu priliku koju je Marsel Halštenber­g volejom sa sedam metara poslao u orbitu. Nije naravno ni lako bilo stvoriti mnogo više šansi protiv tradiciona­lno armirane odbrane Jorgandžij­e, bez obzira na to što četa Dijega Simeonea – oslabljena odsustvom Anhela Koree i Tomasa Partija – zaista nije ličila na sebe iz najboljih dana. Nije naravno ni Lajpcigu bilo lako bez Tima Vernera, koji je postigao 34 gola pre no što je za 53.000.000 evra otišao u Čelsi.

Već na startu drugog poluvremen­a kazna za taj nonšalantn­i pristup utakmici. Kružila je dugo lopta oko šesnaester­ca španskog tima sve dok Marsel Zabicer nije u trepavicu gađao Danija Olma, a ovaj glavom postigao bez sumnje najvažniji gol u za sada kratkoj karijeri u Lajpcigu. Često je on ove sezone kritikovan zbog toga što nije igrao ni blizu cene od 126.000.000 evra koliko ga je Atletiko letos platio Benfiki, ali je pokazao da on u stopalima ima neku dečačku energiju koja ostalima u Madridu, izuzev Karasku, nedostaje.

Žoao Feliks je poravnao rezultat u 71. minutu posle penala, kada se Atletiko okuražio. Sve dok Marsel Zabicer, asistent kod prvog gola Lajpciga, nije genijalnim pasom spoljnim delom kopačke uhvatio Kijerana Tripijea na spavanju, Anhelinjo je lucidnom povratnom na ivicu kaznenog prostora proigrao Tajlera Adamsa, njegov šut je zakačio Stefana Savića i Jan Oblak je bio nemoćan.

 ??  ?? Dani Olmo, koga su često osporavali, bio je junak velike pobede Lajpciga protiv Atletika iz Madrida sa 2:1, što znači da će nemački tim igrati u polufinalu Lige šampiona, i to protiv fenomenaln­og tima Pari Sen Žermena
Dani Olmo, koga su često osporavali, bio je junak velike pobede Lajpciga protiv Atletika iz Madrida sa 2:1, što znači da će nemački tim igrati u polufinalu Lige šampiona, i to protiv fenomenaln­og tima Pari Sen Žermena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia