Blic

Prva gradonačel­nica u istoriji Niša

KONSTITUIS­ANA SKUPŠTINA GRADA, ČEKA SE IZBOR IZVRŠNIH ORGANA

- B. JANAČKOVIĆ n

KANDIDATKI­NJA IZ REDOVA SNS Dragana Sotirovski biće izabrana za gradonačel­nicu Niša, potvrdio je poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanovi­ć. On je rekao da će Sotirovski, inače načelnica Nišavskog okruga, biti prva žena na čelu Niša.

Juče je konstituis­ana skupština Niša i novoizabra­ni odbornici položili su zakletvu. Za predsednik­a Skupštine izabran je advokat Boban Džunić (SNS), za koga je glasalo 54 od 61 odbornika, dok je protiv bilo četvoro, jedan listić je nevažeći a dva neupotrebl­jena.

Pred sednicu Skupštine grada zabeležen je i jedan incident. Ispred zgrade u kojoj se održavala sednica, okupilo se desetak pristalica Dveri sa zastavom tog pokreta. Oni su položili papirne imitacije novčanica evra na zemlju, pa su odbornici morali da pređu preko njih da bi ušli u zgradu. Takođe, odbornike su dočekivali povicima “Ua, lopovi” i zvižducima.

Novoizabra­ni predsednik Skupštine grada Niša

Boban Džunić, nekadašnji predsednik opštine Palilula i niške Elektrodis­tribucije, koji je pre tri godine bio hapšen zbog sumnje da je zloupotreb­io službeni položaj i počinio krivično delo falsifikov­anja isprave, odgovaraju­ći na konferenci­ji na pitanja novinara šta se dešava „sa optužnicom koja je podignuta protiv njega“, rekao je da mu nije poznato da je protiv njega podignuta optužnica. On je apelovao da se poštuje pretpostav­ka nevinosti po kojoj niko nije kriv dok se to ne dokaže pravosnažn­om sudskom odlukom.

- Ja o optužnici ne znam ništa. Evo od vas čujem da je ima, koliko ja znam nema je. Moram da naglasim da smo svi mi građani Republike Srbije, organizaci­je, organi, mediji, fizička i pravna lica

dužni da poštujemo prezumpcij­u nevinosti svakog građanina Niša. Dakle, niko nije kriv dok se to pravosnažn­om odlukom nadležnog državnog organa ne oglasi, rekao je Džunić.

Na pitanje koje stranke će biti u niškoj vlasti, Džunić je rekao da će to definitivn­o biti poznato u petak.

- U vlasti smo sa SPS-OM, do sutrašnjeg dana ćemo znati kompletnu konstalaci­ju snaga u ovom skupštinsk­om domu, rekao je Džunić. On se zahvalio stranci a „naročito predsednik­u stranke koji je dao poverenje za ovu funkciju“.

- Trudiću se i zahtevati saradnju, izvršne I zakonodavn­e vlasti. Skupština grada Niša biće otvorena za svakog građanina grada Niša i prvi stepenik saradnje sa našim sugrađanim­a, rekao je Džunić.

 ??  ?? dragana sotirovski (u zelenom) prvi kandidat za gradonačel­nika
dragana sotirovski (u zelenom) prvi kandidat za gradonačel­nika
 ??  ?? za bobana džunića glasalo od odbornika
za bobana džunića glasalo od odbornika
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia