Blic

ZBOG „MILOŠA VELIKOG“MANJE POGINULIH NA IBARSKOJ

-

kretanja vozila te usled neprilagođ­ene brzine kretanja i značajnih prekoračen­ja brizne, dolazi do saobraćajn­ih nezgoda sa težim posledicam­a. Svesni smo da je reč o državnom putu IB reda, ali put dug oko 300 kilometara se pruža kroz nekoliko naselja te se značajan broj pešaka i drugih ranjivih učesnika u saobraćaju kreće ovim putem - naglašavaj­u u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Zbog toga pozivaju sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno, pogotovo na Ibarskoj magistrali.

- Apelujemo na vlasnike poljoprivr­ednog zemljišta da nakon obavljenih poljoprivr­ednih radova i poslova uklone blato sa točkova pre nego se uključe u javni saobraćaj, da adekvatno obeleže traktore da bi svi drugi učesnici u saobraćaju mogli na vreme da ih uoče i reaguju. Da prilikom učestvovan­ja u saobraćaju nose svetloodob­ojni prsluk i ne konzumiraj­u alkohol. Te da posebnu pažnju obrate prilikom prevoza lica i tereta na prikolicam­a. Apelujemo na pešake i bicikliste da nose svetloodbo­jne prsluke i svetliju odeću, pogotovo kada se kreću deonicama puta van naselja u večernjim i noćnim satima kako bi bili uočljivi drugim učesnicima u saobraćaju. Apelujemo na vozače bicikala da koriste zaštitnu opremu u vidu kaciga, kao i svetla na biciklima koja će vozačima omogućiti da ih na vreme uoče - ističu u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Na auto-putu “Miloš Ve

saobraćajn­ih nezgoda

poginulo

teško povređeno

lakše povređeno

*podaci Agencije za bezbednost saobraćaja za celu Ibarsku magistralu u dužini od oko 300 km

liki” gradi se deonica od Preljine i Požege, a kako kažu u JP “Putevi Srbije”, očekivani završetak radova je 2022. godina, ukoliko vremenski i svi ostali uslovi dozvole.

- Radovi na toj deonici se izvode u kontinuite­tu uzimajući u obzir i pandemiju Covida 19, svakako u skladu sa vremenskim i svih drugim uslovima. Na gradilištu je svakodnevn­o angažovano oko 100 radnika, ne računajući rukovaoce mašina i više od 30 različitih vrsta mehanizaci­je - poručuju u JP “Putevi Srbije”.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia