Blic

KOJA JE VAŠA #DOBRAPRIČA?

Maloletnik M. S. (17), državljani­n Srbije, optužen da je iz nehata izazvao pomorsku nesreću u Budvi u kojoj je 11. jula poginula Maja Šljivančan­in (31), policijska službenica, a povređen njen verenik, prekjuče je pušten iz spuškog pritvora.

-

Koje su to dobre priče u doba korone? Šta je to što se našim čitaocima lepo desilo uprkos teškim danima u kojima svi živimo? Pozivamo vas da nam na portalu https://dobraprica.rs/ pošaljete svoje dobre priče iz života, a mi ćemo pisati o autorima onih najboljih i nagraditi ih.

REŠENJE O PUŠTANJU osumnjičen­og maloletnik­a iz pritvora doneo je Viši sud u Podgorici, jer se kotorsko osnovno tužilaštvo žalilo na odluku tamošnjeg osnovnog suda da se tinejdžer, posle plaćanja kaucije, brani sa slobode.

- Porodica maloletnik­a je ponudila jemstvo, upisivanje hipoteke nad nekretnina­ma u Budvi, stana i garažnog mesta u vlasništvu njegovog oca, a u vrednosti od 331.450 evra. Sud je istovremen­o maloletnik­u odredio i meru nadzora, zabranu napuštanja opštine Budva do završetka postupka - rekao je za “Blic” advokat Zdravko Begović, jedan od branilaca osumnjičen­og Beograđani­na.

Suđenje M. S. zakazano je za 26. avgust, i kako je optuženi maloletan, biće zatvoreno za javnost. Državljani­n Srbije optužen da je na otvorenom moru između Školjića i Mogren plaže gliserom izazvao nesreću u kojoj je nastradala službenica crnogorske policije, dok je njen verenik Vladimir Stanišić prošao sa povredama.

Jahta je prešla preko barke i prepolovil­a je, nakon čega je potonula.

Aleksandar Božović, veštak pomorsko-saobraćajn­e struke, u izveštaju je napisao da se “pomorska nesreća dogodila zbog nepridržav­anja međunarodn­ih pravila o izbegavanj­u sudara na moru oba učesnika pomorske nesreće”, tačnije da je osim skipera, tragediji doprineo je i Vladimir Stanišić, koji je upravljao barkom budvanskih tablica.

Maloletnik je optužen da je na otvorenom moru gliserom izazvao nesreću u kojoj je nastradala službenica crnogorske policije.

Nikada se u istoriji nije dogodilo da je nova sezona Lige šampiona počela pre nego što se prethodna nije završila. Međutim, mnogo toga se ranije nije dogodio, ali jeste ove 2020. Polako se privikavam­o na nove uslove u kojima mora da se nadoknadi propušteno. Korak po korak, stigli smo do najvećeg sportskog događaja u godini u kojoj je trebalo da se održe Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u fudbalu. Korona je otkazala dva velika takmičenja, ali nije finale Lige šampiona koje nas očekuje u nedelju (21) u Lisabonu. Pre toga, ljubitelji fudbala će večeras u “zagrevanju” da uživaju u duelu Sevilje i Intera koji se bore za trofej Lige Evrope.

A očekuje nas pravi spektakl između Bajerna i Pari Sen Žermena. Bavarci su u velikom stilu stigli do poslednjeg stepenika na putu do vrha Evrope. Dobijali su sve redom deset od deset, uz 42 postignuta gola. Crvenoj zvezdi su dali šest, Totenhemu sedam, dok su Barselonu potopili sa 8:2. Bila je to demontraci­ja fudbalske sile u 90 minuta, posle koje Barsa narednih godina sigurno neće više biti ista.

Bajern je do finala stigao težim putem, a mogao je da bude i još teži da Lion nije šokirao Mančester siti. Ovako, klub iz Minhena nije imao većih problema sa hrabrim Lioncima i sprečio je da se prvu put u istoriji za trofej bore dva tima iz Francuske. Pre dve nedelje smo razgovaral­i sa Milošem Ninkovićem, koji je pred početak finalnog turnira u Lisabonu rekao: „Sada ili nikada za Pari Sen Žermen“. Tačno tako. Parižani su iskoristil­i priliku koja im se ukazala i sada su na mestu na kojem nikada ranije nisu bili. Zasluženo, nema šta. Malo je nedostajal­o da ih Atalanta iznenadi, ali kada imate Nejmara, onda možete sebi da dozvolite luksuz da gubite nekoliko minuta pre kraja.

Nejmar je u Lisabonu pokazao osobinu za koju su mnogi mislili da ne postoji - Brazilac se predstavio kao timski igrač. Tukli su ga svi redom, ali nije padao, kao što nije dao da padne ni PSŽ. Klub u koji je uloženo... pa da samo kažemo mnogo novca, nalazi se tamo gde i pripada. “Sveci” su godinama u vrhu, međutim uvek im je nedostajao taj poslednji deo u evropskoj slagalici. Pari Sen Žermen je sada sazreo kao tim. Postigli su bar po gol na poslednje 34 utakmice u kup takmičenji­ma na Starom kontinentu. Tako su izjednačil­i rekord Reala u Ligi šampiona od 2011. do 2014. godine.

Sad ili nikad! Teško će više Nejmar i fudbaleri Pari Sen Žermena imati ovakvu priliku da osvoje trofej

Napredak još nije u potpunosti skockao tim, bolje reći utegao, pa trener Ivanović zna šta ga čeka. Paralelno juri bodove svestan da mora dozvoliti mladim igračima da se na greškama uče, ali to često skupo košta. Vojvodina polako hvata ritam, raduju se igrači kasnijem startu i Ligi Evrope jer su drugi igrali za „lale” i sigurno žele tri boda. Trener Lalatović je radio u Kruševcu i zna puno važnih detalja.

Predlog: 2&GG (3.60), 3+ (1.80)

Ispada šest timova, a Mačva i Novi Pazar su među onim ekipama koje veruju da će za dlaku izbeći zlu sudbinu. Zato su dueli sličnih ekipa, koje će sigurno biti u „donjem domu”, veoma važni i zbog međusobnog skora. Mačva je dobro krenula pa izgubila, dok su Pazarci i dalje pod utiskom pobede nad Partizanom, što je Javor umeo da kazni.

Predlog: I1+&II1+ (1.72), 2-3 (1.98)

Nedelja 17.00

Nedelja 19.00

Posle 12 titule i nastavka saradnje sa trenerom Rebrovom, „Fradi” puca na još jednu krunu. Sa bivšim Zvezdašem Frimpongom i Partizanov­om željom Nguenom, to je tim koji samo u Fehervaru može imati dostojnog takmaca. Stefan Dražić se vratio iz Kine u mađarsku ligu, ostali su golman Danilović i Karan, tako da ekipa iz Miškolca ponovo računa na plasman u sredini tabele.

Predlog: DI1+&II1+ (2.15), I1+&II2+ (2.50)

Subota 18.45

*kvote su podložne promeni

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia