Blic

REKAO JE „NAP GLUPOST”, A O PRONAŠLI IZBO

- M. VRANIĆ, ANA Ž. ADŽIĆ

“Otac me je pozvao, javio se moj suprug, a on mu je rekao: ‘Napravio sam glupost‘. Nismo ga shvatali ozbiljno...”, kaže za “Blic” Tamara Đ., ćerka Anđelka F. (65) koji je prekjuče u svojoj kući u Dupljaji kod Bele Crkve zaklao svastiku Katicu T. (61), a zatim se obesio u šupi.

Prema prvim informacij­ama iz istrage, Anđelko i Katica bili su u emotivnoj vezi protiv koje su, po svemu sudeći, bili gotovo svi njihovi bližnji. Kako priča Anđelkova ćerka, on je već nekoliko puta u protekle četiri godine, od kada mu je supruga preminula, pretio samoubistv­om, međutim gotovo niko ga nije shvatao ozbiljno.

Kako objašnjava, zbog toga im poziv u kojem govori da je napravio glupost nije bio čudan.

- Predveče, oko pet sati, došli smo kod njega. U kući smo zatekli tetku u lokvi krvi, zaklanu, izbodenu nožem. U tom momentu nismo ni pomislili da ju je otac ubio - priča Tamara Đ., koja je odmah pozvala policiju.

Ekipe PU Pančevo su ubrzo došle, počeo je uviđaj. Policija je detaljno pregledala kuću, dvorište i u šupi je našla Anđelka F., obešenog o kanap. Operativci su našli i oproštajno pismo i dali ćerki da pogleda, da potvrdi da li je to Anđelkov rukopis, ali joj nisu dozvolili da pročita.

OPROŠTAJNO PISMO

U pismu je, prema nezvanični­m informacij­ama, napisao da su se njih dvoje to zajedno odlučili da urade jer nisu javno mogli da budu zajedno.

Tamara tvrdi da ona nije znala da je otac u ljubavnoj vezi sa tetkom, majčinom rođenom sestrom, dok je njena sestra Tanja navodno znala za to, ali nije odobravala.

Poznanici Anđelka F. međutim napominju da je on mnogo patio sa suprugom Slađanom, Tamarinom i Tanjinom majkom.

- Nije mogao da se pomiri sa njenom smrću.

Patio je, ćerke su mu, koliko znam, stalno pričale “tata nađi neku ženu, budi s njom, živi”. Verovatno su želele da ima nekog pored sebe, što bi i njima olakšalo sve - priča Anđelkov poznanik.

DRUGA ŽENA

Onda je jednog dana Anđelko došao i ćerki Tanji navodno rekao da je “našao ženu za sebe”. Prema zapažanju prijatelja, Katica i Slađana su

ANĐELKA RETKO KO JE IZ PORODICE

U VEZI SA SESTROM ZNAO DA JE ON

ŽENE NJEGOVE POKOJNE

 ??  ??
 ??  ?? ubijena katica i anđelko sa rodbinom
ubijena katica i anđelko sa rodbinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia