Blic

SINA JE VOLELA VIŠE OD SEBE

- A. Ž. ADŽIĆ, J. ALEKSIĆ

Mališan je, prema saznanjima „Blica“, posle hitne operacije u petak, odmah po prijemu prebačen u Univerzite­tsku dečju kliniku u Tiršovoj.

- Dečak ima teške povrede glave, abdomena i unutrašnji­h organa i smešten je u Jedinici intenzivne nege. Lekari se bore za njegov život - saznaje „Blic“u ovoj medicinsko­j ustanovi.

Njega su juče posetili otac Nikola T. i baka Tanja E., kojoj je zbog teškog psihofizič­kog stanja ukazivana pomoć.

Nesrećni rođaci malog dečaka mole se da mali T. T. preživi.

- Ima oca, dve bake koje su još vitalne. Moći će da ga izvedu na put. Samo da bude dobro. Molimo se samo da preživi - puni tuge i nade pričaju rođaci koji još strepe za život mališana.

U međuvremen­u se utvrđuje šta je prethodilo tragediji i kako su majka i sinčić pali sa šestog sprata zgrade u Karađorđev­oj ulici u Lazarevcu. Veštače se svi

Aleksandri­ni rođaci da je sve jedan veliki nesrećni slučaj.

- Niti je ona imala nekih samoubilač­kih ideja i nagona. Stradala je kao požrtvovan­a majka, da bi spasila svoje dete. Sina je volela više od sebe, i to je i dokalazala - kaže za “Blic” Aleksandri­na rođaka. Prema njenom, ali i mišljenju familije, Aleksandra E. je pokušala da spase sina.

tragovi na terasi, posebno otisci na ogradi. Izjavu je dao i Nikola T., otac mališana i suprug preminule, koji je objasnio da ga je u trenutku nesreće „uhvatio prvi san, jer je tek došao iz treće smene“.

- Spavao je čvrstim snom i nije čuo nikakvu buku. Ni policajce koji su lupali na vrata. Tek kada su pripadnici MUP-A pokušali da razvale blindirana vrata, probudio se. Čim je dao izjavu pušten - saznaje „Blic“od izvora upoznatog sa

Otkrili smo marihuanu u donjem vešu muškarca, a njegova supruga nas je izljubila jer smo joj olakšali da se razvede

istragom.

U istrazi se ispituje mogućnost nesreće, da je dete istrčalo na terasu, a majka potrčala za njim.

- Njeno telo je bilo mokro kada je pala. Verujemo da je Nikola došao sa posla i zaspao, a da je Aleksandra ušla u kupatilo i počela da se tušira. Moguće je da je sin istrčao iz svoje sobe, koje je pored kupatila i da ga je ona videla, jer je verovatno ostavila otvorena vrata da bi mogla da osmatra dete. Sinčić je utrčao u dnevnu sobu, odatle na terasu, počeo da se penje na stočić koji je tu bio. Ona je potrčala za njim. Da li je uspela da ga uhvati možemo da nagađamo, ali su oboje pali - navodi Aleksandri­na rođaka.

Aleksandra E. i njen sinčić T. T. su u petak u 8.15 časova sa terase šestog pali na plato na prvom spratu. Vrisku je čula prolaznica i odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć. U momentu kada su došle lekarske ekipe, mlada žena nije davala znake života, dok je dete u teškom stanju prevezeno u Urgentni centar.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia