Blic

BRAĆA (5) I (7) SE UTOPILA U JEZERU

Dvojica mališana D.M. (5) i D.M. (7) utopila su se juče u jezeru Očage kod Lazarevca gde su bili sa majkom, očuhom i sestrom.

- IGOR ŽARKOVIĆ, BOJANA BOGOSAV

Kako “Blic” saznaje, nezapamćen­a tragedija dogodila se juče oko 16 sati na jezeru nedaleko od Lazarevca kada su se dečaci, rođena braća kupali u jezeru.

Prema nezvanični­m informacij­ama, majka i očuh su bili u neposredno­j blizini, u plićaku sa bebom njihovom mlađom sestrom, kada su primetili da su dečaci nestali.

- Dečaci su se kupali u jezeru i samo su nestali. Uspaničeni majka i očuh počeli su da ih dozivaju al kako ih nije bilo odmah su alarmirali spasioce - priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Muškarac, koji je u tom trenutku bio u vodi odmah je zaronio i ubrzo iz vode, bez svesti izvukao nesrećne dečake.

- Tada su u pomoć pritrčali spasioci koji su zajedno sa lekarima Hitne pomoći pokušavali da reanimiraj­u dečake, međutim neuspešno. Dečaci su bili mrtvi kada su izvučeni - priča naš sagovornik i dodaje da su mališani više od 20 minuta bili u vodi.

Prema njegovim rečima, prosečna dubina jezera je oko šest metara, a vidljivost u njemu veoma mala.

Dragana M,, majka nastradali­h dečaka smogla je snage nakon tragedije i novinarima ukratko ispričala šta se dogodilo.

- Prvi put smo bili na jezeru. Kada smo primetili da ih nema počeli smo da ih tražimo. Spasioci nisu odmah reagovali, već posle sat vremena su skočili. Mog supruga je policija odvela za Beograd. Ne znam zbog čega - u suzama je rekla nesrećna majka nakon čega se povukla u porodični dom..

Prema rečima mladića koji je prisustvov­ao traganju za dečacima, čitava porodica bila je u plićaku jezera neposredno pred tragediju.

- Njihov očuh okrenuo se samo da bebu iznese iz vode i odvede na obalu. Dok se okrenuo dečaci su samo nestali - u šoku nam priča očevidac.

Komšija porodice dečaka dodao je da su mališani znali da plivaju, a na jezero su došli iz Velikih Crljena.

- Oni su se preselili pre orpilike 2,3 godine iz Beograda. Bili su siromašni, ali veoma dobri dečaci. Deca za poželeti. Njihov očuh radio je u gradskoj čistoći u Lazarevcu

priča komšija ove porodice.

Na mesto tragedije odmah su izašli pripadnici policije i dežurni zamenik tužioca koji je naložio da se utvrde sve okolnosti ove stravične tragedije.

Majka i očuh dečaka bili su do ranih večernjih sati na jezeru sa policijom potpuno van sebe.

Inače, pre samo tri godine na istom mestu dogodila se još jedna tragedija, kada je nastradao muškarac (34). Naime, za vreme koncerta Miroslava Ilića koji se održavao u ovom delu Lazarevca, 34-godišnji muškarac je obučen skočio u jezero kako bi došao do svog omiljenog pevača, ali ga je voda brzo progutala.

Kako su preneli tada mediji, devojke koje su bile u blizini objasnile su da se sve desilo munjevito i da niko nije mogao da nasluti tragediju.

 ??  ?? potraga za dečacima trajala je gotovo pola sata
potraga za dečacima trajala je gotovo pola sata
 ??  ?? beživotna tela mališana izvukao je muškarac koji se kupao
beživotna tela mališana izvukao je muškarac koji se kupao
 ??  ?? dragana m. majka nastradali­h dečaka
dragana m. majka nastradali­h dečaka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia