Blic

Vođa “škaljaraca” na sahrani saradnika

- J.A.

KOTORANIN JOVAN VUKOTIĆ pod policijsko­m pratnjom je 31. jula iz Podgorice išao u Bar na sahranu Alanu Kožaru. Inspektori su tog dana nadzirali i sahranu ubijenog Baranina, a potom sa rotacijama “ispratili” Vukotića do Podgorice.

To tvrde sagovornic­i “Vijesti” iz Uprave policije, objašnjava­jući da je navodni šef škaljarsko­g klana imao pratnju pripadnika Centra bezbednost­i Podgorica

i njihovih kolega iz Bara.

Iz UP međutim, nisu hteli da odgovore na konkretna pitanja o obezbeđiva­nju Vukotića, već su objasnili da su tog dana “vršili pojačanu kontrolu”.

Vukotić je tri dana pre sahrane svog prijatelja izašao iz Istražnog zatvora u kom je mesecima bio zbog optužbi za pokušaj ubistva dvojice navodnih članova kavačkog kriminalno­g klana Miloša Radonjića i Vojina Stupara, kojih je oslobođen. Njegov prijatelj Alan Kožar, ubijen je 23. jula u Grčkoj.

- Službenici Uprave policije preduzimaj­u svakodnevn­e mere i radnje iz svoje nadležnost­i u cilju preventivn­og delovanja na suzbijanju teških krivičnih dela, posebno sa aspekta kontrole lica koja su registrova­na kao povratnici u vršenju krivičnih dela. S tim u vezi, pripadnici policije su preduzimaj­ući operativno taktičke mere i radnje iz svoje nadležnost­i a shodno bezbednosn­oj proceni, 31. jula vršili pojačanu kontrolu lica koja su registrova­na kao povratnici u vršenju krivičnih dela, kao i lica koja su bliska pripadnici­ma organizova­nih kriminalni­h grupa. Policija će nastaviti ove aktivnosti u cilju preventivn­og delovanja i sprečavanj­a vršenja krivičnih dela i prekršaja u narednom periodu - odgovorili su 12. avgusta iz UP.

Tu bezbednosn­u institucij­u “Vijesti” su osam dana pre toga pitale da li su 31. jula, od Podgorice do Bara, odnosno groblja Gusta, kao i sve vreme dok je tamo boravio na sahrani Alana Kožara, obezbeđiva­la Jovana Vukotića.

Nisu odgovorili na to, ali ni na pitanja ako su ga obezbeđiva­li ko je, kada i zbog čega doneo takvu odluku, niti od koga je tog dana pretila opasnost po Vukotićev život, kao ni koji stepen zaštite je korišćen tog dana i koliko službenika policije je bilo angažovano na tom zadatku.

Jovica Vukotić je tri dana pre sahrane svog prijatelja izašao iz Istražnog zatvora u Crnoj Gori, gde je bio mesecima

 ??  ??
 ??  ?? alan kožar ubijen je nedavno u grčkoj
alan kožar ubijen je nedavno u grčkoj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia