Blic

JAPANSKI SRBIN

Do sada sam se i navikao na terene po Srbiji, ali ako me već pitate, naravno da biram naš stadion. Čuo sam da su se mojim golovima posebno radovali Suma i Sadik, kaže Takuma.

- VELJKO IVANOVIĆ

Fudbaler Partizana Takuma Asano bio je trostruki strelac u pobedi Partizana nad ekipom Inđije u 5. kolu Superlige - crno-beli su savladali goste sa 5:0 golovima Bibrasa Natha, Saše Zdjelara, a hettrik je zabeležio brzonogi krilni napadač. Partizanov Japanac je proslavio trijumf i svoje golove sa podignuta tri prsta. Asano je tako pokazao da je u dobroj formi, što raduje i pred evropske duel Partizana u četvrtak protiv letonskog RFS-A.

- Motivisan sam za svaku utakmicu, nisam bio ništa više ili manje motivisan protiv Inđije. Kada bih rekao da je postojalo nešto što me je u subotu uveče dodatno pokrenulo, onda bih to koristio uvek. Srećan sam što sam dao tri gola, ali vidim da još mogu da napredujem sa igrom - rekao je Asano za klupski sajt.

Golovima brzonogog

Kada bih rekao da je postojalo nešto što me je u subotu uveče dodatno pokrenulo, onda bih to koristio uvek, poručuje Takuma Asano

fudbalera najviše su se radovali Umar Sadik i Sejduba Suma.

- Ono što mi posebno znači je što zaista imam veliku podršku svih igrača i stručnog štaba. Čuo sam da su se mojim golovima posebno radovali na tribini Suma i Sadik koji je tad izašao. Ali pored njih, svi momci su uvek uz mene i od prvog dana sam se osećao kao deo porodice. Kako je prošlo vreme, sada je to sasvim leglo, a ja sam se dodatno opustio.

Asano podiže formu i poručuje da najviše voli da igra na stadionu u Humskoj, ali i da se navikao na terene po Srbiji.

- Najviše volimo da igramo kod kuće, jer je teren veoma dobar i mnogo znači kada može lopta da ide nesmetano. Do sada sam se i navikao na terene po Srbiji, ali ako me već pitate, naravno da biram naš stadion. Nedostaju nam navijači, ali svi smo se u svetu prilagodil­i trenutnoj situaciji i nadamo se da će se stvari normaliziv­ati u jednom trenutku. Što budemo odgovornij­i, situacija će se pre normaliziv­ati.

Crno-beli će u četvrtak igrati prvo kolo kvalifikac­ija za Ligu Evrope, kada će na svom stadionu dočekati letonsku ekipu RFS.

- Zasad o ekipi znam samo ono što je rekao Maki Banjak. Koliko god nije zvučan protivnik, s njima se nije šaliti. Pobedili su Olimpiju, pa samim tim nam to ukazuje na još veći oprez. Od sutra krećemo sa analizama i moramo ceo fokus da stavimo na utakmicu u četvrtak. Takvi protivnici su najopasnij­i i mogu da iznenade. Igra se na jednu dobijenu, što stvara još

Ono što mi posebno znači je što zaista imam veliku podršku svih saigrača i stručnog štaba, istakao je japanski fudaber

veći pritisak - zaključio je Asano.

Zadovoljan posle ubedljive pobede njegovog tima bio je i trener Partizana Savo Milošević.

- Najvažnije je bilo da pobedimo. Pristao bih ja i pre utakmice i da primimo gol, ali da pobedimo. Spojilo se sve. Igrali smo dosta bolje nego na prethodnim utakmicama. Uspeli smo treću utakmicu zaredom da ne primimo gol, što me raduje.

“Parnom valjku” sledi prvi ispit u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope.

- Podižemo formu, u četvrtak počinjemo pohod ka Ligi Evrope, koje je važno takmičenje za nas, i bio je krajnji momenat da napravimo neke pomake u igri. Ovo je ličilo na dobre partije koje smo pružali prošle godine. Ima još stvari koje u ovom momentu možemo bolje, ali ovo sada je zaista zadovoljav­ajuće - podvukao je Savo. 

Tenzija se oseća u vazduhu, ekipa Tirane posle trijumfa protiv Dinama u Tbilisiju (2:0) veruje da sutra od 20 sati u glavnom gradu Albanije može da napravi još jedno iznenađenj­e i iz kvalifikac­ija za Ligu šampiona eliminiše favorita iz Srbije. Pokušavaju Albanci da veštački naprave usijana atmosfera, pogotovo pošto publike zbog pandemije virusa korona na stadonu “Er Albanija” neće biti, ali sa “Marakane” odgovaraju mirnoćom, što je u ovom momentu i najpametni­je. Svakako takav utisak ostavlja Crvene zvezde Dejan Stanković.

Pred crveno-belima je ozbiljan ispit, naredni protivnik je kudikamo jači od onog iz prvog kola, gibraltars­ke Evrope, koja je savladana sa 5:0. Nova pobeda bi donela mir, šansu da se sve linije tima dodatno uigraju do 16. septembra i novog iskušenja u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona.

O porazu u timu prvaka Srbije ne razmišljaj­u.

- Poznajemo Tiranu, videli smo meč u Tbilisiju. Izašli su u dosta nizak blok i branili se. Gledali su da osvoje drugu loptu i da organizuju polukontru i kontru. Dinamo je imao posed, ali to je bio način da pogrešiš. Sterilan posed lopte bez ploda, iako su imali odlične procente. Nećemo nasesti na to. Pričali smo posle Evrope. Nema potrebe da se utakmica završava za 15 minuta. Bitno je da imaš kontrolu, da sve zavisi od tebe i da ne padneš pod uticaj nervoze i straha - ističe Stanković. Trener Tirane Endubuisi Egbo je rekao da je cilj njegovog tima plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

- Tako treba da razmišlja svaki trener. Ako si prvak zemlje, onda ti je cilj da uđeš u grupnu fazu. Ja sam optimista, teren je jedino merilo.

Biće ovo najvažniji meč za Dejana na klupi Zvezde.

- Bilo je utakmica biti ili ne biti i kada sam bio igrač. Lakše je kada si igrač, ali bitno je da iskontroli­šemo euforiju i unutrašnje emocije. Pritisak treba da bude. To te drži na oprezu, ako se opustiš šamar sledi 300 posto. Volim ovaj osećaj, mada je komplikova­no spremiti ovakav meč kao trener. Volim ovakve utakmice. Moj jedini zadatak je da utičem na to da ne izgorimo.

Deluje da će se Crvena zvezda susresti sa niskim blokom i da će morati da iskoristi svaku šansu. Posebno da bude fokusirana prilikom prekida.

- Videli ste finale Liga Evrope, četiri gola su došla posle direktnih prekida. To je nešto što korektno radimo i dosta pridajemo pažnje tome. Analiziram­o njihove prekide i tu ćemo da potražimo našu šansu.

Utisak je da je i dalje nepoznato hoće li crveno-beli početi meč sa jednim ili dva zadnja vezna igrača i hoće li se Sanogu pridružiti Petrović.

- Nebitna je postavka, važno je da kada je potrebno svi budemo iza lopte. Da se branimo svi zajedno. To je onda deset igrača.

El Fardu Ben, najbolji igrač Zvezde ove sezone, izašao je iz igre posle gola Proleteru u Novom Sadu.

- On je veliki profesiona­lac. Situacija s njim je korektna. Imamo još dva dana. Poznavajuć­i Bena i njegov mentalitet, ne bi trebalo da bude problema.

Dejan ne očekuje tenziju i provokacij­e.

- Ne, ne očekujem. Idemo da igramo fudbal. Ovo je sport i fudbal, idemo da igramo i takmičimo se. Sama utakmica donosi veliku težinu, moram da sačuvam atmosferu prolaza. Može da bude vruće, ali svi zajedno u klubu imamo dovoljno iskustva - zaključio je Stanković. 

U TBILISIJU, GLEDALI SMO MEČ TIRANE

I BRANILI SE, IZAŠLI SU U NIZAK BLOK

TVRDI DEKI ALI NEĆEMO NASESTI NA TO,

 ??  ?? tri gola - tri prsta: takuma asano je na ovaj način proslavio het-trik
tri gola - tri prsta: takuma asano je na ovaj način proslavio het-trik
 ??  ?? el fardu ben je postigao pobedonosn­i gol na gostovanju proleteru, posle kojeg je osetio tegobe, ali povreda nije ozbiljna
el fardu ben je postigao pobedonosn­i gol na gostovanju proleteru, posle kojeg je osetio tegobe, ali povreda nije ozbiljna
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia