Blic

FIĆA PROTIV TIMA

-

Filip Krajinović plasirao se u drugu rundu turnira iz masters 1000 serije u Sinsinatij­u, pošto je pobedio Italijana Salvatorea Karuza sa 7:5, 6:4 za dva sata i 15 minuta igre. U drugom kolu Krajinović­a danas od 17 časova čeka treći teniser sveta Dominik Tim.

krivcem za širenje zaraze virusa korona za vreme Adrija tura, ali Novak, već navikao na napade, nije želeo javno da ulazi u bilo kakve rasprave.

Imao je Novak i konferenci­ju za štampu u Njujorku, koja je bila održana onlajn i na kojoj je odgovarao na vrlo škakljiva pitanja, ali se nije dao iznervirat­i. Međutim, javnost u Americi nikada nije zadovoljna bilo kojim Đokovićevi­m odgovorom, p a

su tako nastavili da napadaju Srbina.

Jedan od onih koji je otišao predaleko je sigurno novinar Bendžamin Hart, koji je poručio na Tviteru da bi voleo da ima navijača na ovogodišnj­em US Openu, najviše da bi svi oni mogli da zvižde Novaku Đokoviću zbog ovoga što je rekao.

Međutim, ima i onih koji su stali u odbranu Srbina. Jedan od njih je Pol Meknemi, nekadašnji prvi igrač sveta u dublu koji je razočaran ponašanjem zapadnih medija prema najboljem teniseru sveta.

„Tretman koji Đoković dobija u anglosakso­nskim medijima pred početak US Opena podseća me na sve ono sa čime je morala da se suoči Monika Seleš na Vimbldonu 1992. godine. Rešeni su u tome da ga ruše, isto kao Moniku. Sramno“, napisao je na Tviteru Meknemi, koji je u singlu dogurao do 24. mesta na svetu.

Te 1992. Monika Seleš došla je na Vimbldon sa tri uzastopno osvojene grend slem titule, u polufinalu je dobila i Martinu Navratilov­u, ali je u finalu bolja od nje bila Štefi Graf. 

Američki mediji nisu imali milosti prema najboljem na svetu tokom ove godine, objavljiva­li su da je antivakser, proglasili su ga krivcem za širenje virusa korona

Tretman koji Đoković dobija u anglosakso­nskim medijima pred početak US Opena podseća me na sve ono sa čime je morala da se suoči Monika Seleš, kaže novinar Pol Meknemi

zadesila u samom finišu. - Planovi su trenutno da se odmorim dobro i da se oporavim sasvim od povrede kako bih spreman ušao u sledeću sezonu. To je primarno. Bila je ovo veoma duga sezona, više od godinu dana bez pauze i stvarno sam izmoren i psihički i fizički, baš skroz - poručio je Mitrović. Mitroviću predstoje pre iskušenja u Premijer ligi, gde ga 12. septembra u prvom kolu čeka gradski derbi u kome Fulam dočekuje Arsenal, dueli Srbije u Ligi nacija. „Orlovi” će najpre 3. septembra gostovati Rusiji, a tri dana kasnije dočekaće Tursku. A onda kreću ispiti u najkvalite­tnijoj ligi na planeti.

- Što se tiče Fulama, svaki klub koji uđe u Premijer ligu ima primarni cilj prve godine da opstane u najjačoj ligi na svetu. Neće biti lako, prošle godine nismo uspeli, ali nadam se da ćemo sledeće sezone biti mnogo uspešniji. Primarni cilj je opstanak, sve preko toga je samo bonus - zaključio je Aleksandar. Podsetimo, pošto je osvojio Zlatnu kopačku za najveći broj golova u Čempionšip­u, ispostavil­o se da broj od 26 pogodaka nije dostigao niko ni u Premijer ligi. U elitnom rangu Vardi je dao 23, dok je Obamejang ostao na 22.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia