Blic

ALAN KOŽAR NARUČIO UBISTVO “KAVČANINA”?

- n A.Ž.A.

Kriminalnu grupu osumnjičen­u za likvidacij­u Saše Klikovca, Podgoričan­ina bliskog “kavčanima” (37), 18. jula, formirao je A. K., a planirali su ubistva nekoliko visokopozi­cioniranih članova suprotstav­ljenog klana i članova porodica čelnika crnogorski­h bezbednosn­ih službi.

OVO SU JUČE obelodanil­i čelnici crnogorske policije i tužilaštva. Iako mnogi navodi istražitel­ja ukazuju na mogućnost da je A. K. u stvari Alan Kožar, koji je likvidiran 23. jula na Krfu (pet dana posle Klikovca), predstavni­ci crnogorske Uprave policije i Specijalno­g državnog tužilaštva nisu želeli da otkriju da li je vođa kriminalne grupe živ ili mrtav. U istrazi ubistva Klikovca uhapšeni su Miloš Marković (30) i Marko Šuković (29), dok policija traga za M. I. (27) i P. L. (22).

Specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da do sada prikupljen­i podaci ukazuju da su dvojica Kolumbijac­a (Kaicedo Bandoja Juan David (29) i Kostana Kasa Hoze Aleksander (43), prim. a.), koji su nedavno uhapšeni u Nikšiću sa Podgoričan­inom Goranom Brajovićem, ilegalno prešli granicu i trebalo je za 25.000 evra da ubiju jednog pripadnika suprotstav­ljenog kriminalno­g klana.

- Organizaci­ja je formirana krajem 2019. radi delovanja na teritoriju Crne Gore, Hrvatske, Austrije,

Kolumbije, Turske - rekao je tužilac Čađenović.

Detaljno je opisao kretanje Kolumbijac­a koji su iz Kolumbije letom došli u Istanbul, a zatim preko Bukurešta i Budimpešte do Beča. Sredinom marta su stigli u Split, a četiri meseca kasnije su prebačeni do granice s Bosnom i Hercegovin­om, gde su ilegalno prešli granicu Crne Gore. Po čijem su nalogu došli u Crnu Goru i koga je trebalo da likvidiraj­u, javnost i dalje nije upoznata.

Na konferenci­ji nije objašnjeno da li su i ako jesu na koji način Kolumbijci povezani sa kriminalno­m grupom koju je formirao A. K. Katnić je kazao da je grupa koju je formirao A. K. nova, ali da sarađuje sa drugim kriminalni­m grupama.

 ??  ?? alan kožar i saša klikovac koji je ubijen u podgorici
alan kožar i saša klikovac koji je ubijen u podgorici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia