Blic

Sada me asistent vozi na set i donosi ručak

Poznati glumac već desetak meseci živi s porodicom u Los Anđelesu, a nedavno je otkrio zašto se odlučio da u petoj deceniji počne da gradi internacio­nalnu karijeru.

- D.đorđević

NIKOLA ĐURIČKO JE gostujući na potkastu “Agelast” pričao o glumi i životu.

- Mi kad napravimo nešto u Srbiji, to jedino možda hoće da gleda neko u Jugoslavij­i. „Netfliks“, HBO i „Amazon“sada gleda ceo svet. Sad me vozi golfkarom asistent kroz „Sonijev“studio i pita šta ću da jedem za ručak. To su sitnice da bi ti svoj posao radio dobro - kaže Đuričko i dodaje da mu je za angažman u Srbiji potreban dobar izazov:

- Volim da radim u Srbiji, ali mi je bio potreban novi izazov. Kod nas su honorari sve manji, a stalno snimamo niskobudže­tne filmove. Nije to pitanje honorara, već da ti imaš da se spremiš šest meseci za neku ulogu. Mene sad uzbuđuje što imam tri scene sa Džefrijem Rašom i da vidim da li mogu da igram s njim na jeziku koji nije moj.

Đuričko ne krije da je za sada zadovoljan angažmanom u Americi.

- Utisak mi je da se ovde puno radi. Prošao sam na oba kastinga na koja sam izašao.

Možda je to početnička sreća - kroz osmeh objašnjava popularni glumac i nadovezuje se: - Snimaju se tu i glupi filmovi, ali i super. Hoću da idem na Mesec i da radim neku takvu seriju. Ne znam zašto. Ne mogu više da snimam film u praznoj kući i da nemam šta da jedem. Želim da snimam nešto levo. Kod nas ne postoje žanrovi poput naučne fantastike, jedini žanr je socijalna drama realizam. Nemam ništa protiv toga, ali to je bilo zastupljen­o osamdeseti­h. Ne mogu da radim sad crni talas. Đuričko u Americi može da boravi deset godina, a dobio je vizu “extraordin­ary ability” (za talente, op. aut.). - To je Ajnštajnov­a viza. Nas dvojica imamo istu vizu. Ona važi deset godina i uspeli smo to da uradimo. Došao sam da bih krenuo iz početka sa 46 godina - poručio je Đuričko. 

Nikola kaže da je prošao na dva kastinga na koja je izašao u Americi

Kompozitor Aleksandar Milić Mili ovih dana pravi predah od svakodnevn­ih obaveza i uživa na jahti, a društvo mu pravi lepa supruga Nina. Nina izgleda sjajno u kupaćem kostimu, što su pohvalili mnogi Milijevi pratioci.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia