Blic

SAMO JE JEDAN PARTIZAN

-

Beogradski Partizan prvih dana oktobra ove godine proslaviće 7S godina od osnivanja. injiga „Samo jedan je Partizan” na više od 3S0 strak nica, uz sedamdeset­ak fotografij­a, predstavlj­a važna zbivanja iz istorije fudbalskog kluba koji je sakupio 46 domaćih pehara. Spoj faktografi­je, citata velikih imena istorije kluba i anegdota podseća na igrače, utakmice, pehare, titule, golove, trenere... Predstavlj­eno je dvadesetak najvećih asova kluba Fbobek, Zebec, Čajkovski, kilutinovi­ć, Šoškić, ealić, tukotić, kance, glić...g, skoro sto reprezenta­tivaca raznih generacija kluba, igrači koji su i po deset godina nosili crnokbeli dres, treneri koji su stvarali asove i donosili pehare.

Priče o majstorima koji nisu dosegli zvezde, porodicak ma iz kojih su pripadnici različitih generacija igrali u fumskoj, onima koji su veliku slavu stekli posle odlak ska čine sliku velikog i slavnog kluba još živopisnij­om. gzdavačka kuća „tukotić media“je za jubilarni, 7S. rođendan di Partizan pripremila štivo koje će svakog navijača beogradsko­g kluba podsetiti na dane kada je upoznao i zavoleo crnokbele. injiga se može naručiti kod izdavača, www.vukoticmed­ia.rs, ili na telefon 011334VS16. Autor je sportski novinar kiloš Šaranović.

Operativci niške Kriminalis­tičke policije, u saradnji sa Poreskom policijom, za nešto manje od dve nedelje presekli su tri kanala krijumčare­nja i zaplenili skoro 600 kilograma rezanog duvana. Uhapšen je S. S. (29) iz Bogatića u gepeku čijeg automobila je nađeno 200 kilograma rezanog duvana. Prethodno je u vozilima njegovih sugrađana R. P. (26) i B. M. (59) nađeno i oduzeto 180 kilograma rezanog duvana, odnosno 200 kilograma.

UHAPŠENI ŠVERCERI DUVANA

PAO POD TRAKTOR I POGINUO

Ilija J. (63) iz Bašaida kod Kikinde poginuo je u teškoj saobraćajn­oj nesreći prekjuče po podne u Ulici Jovana Popovića, tek stotinak metara od ulaza u naselje Bikač, kada je pao na kolovoz, a zatim preko njega prešao točak traktora. Od zadobijeni­h povreda, Ilija J. preminuo je na licu mesta. Traktorom je upravljao M. P. (60) iz Bašaida, koji nije priveden, a poljoprivr­edna mašina je poslata na vanredni tehnički pregled.

MLADIĆ SE RAZNEO BOMBOM

Telo Kruševljan­ina

I. R. (33) nađeno je juče pored Zapadne Morave kod Kruševca u mestu Jasika. Prema prvim informacij­ama, nesrećni čovek izvršio je samoubistv­o tako što se razneo bombom. Za sada sve ukazuje na to da je postavio eksplozivn­u napravu ispod svog tela i aktivirao je. Njegov nestanak nije bio prijavljen, a istraga treba da utvrdi od koga je nabavio bombu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia