Blic

ZAUVEK SI POBEDNIK, ANĐELE“

Mališan S. J. (7) iz Sremske Mitrovice koga je u nedelju udario voz na pružnom prelazu u naselju Mala Bosna u tom gradu, posle tri dana borbe, u ponedeljak uveče je u „Tiršovoj” u Beogradu podlegao povredama.

- EKIPA „BLICA”

Njegova Majka Elizabeta Jugović emotivnom porukom oprostila se juče od svog starijeg sina na društvenim mrežama. Dete je u udaru voza zadobilo povrede glave i konstatova­na je teška neurotraum­a.

„Zauvek si pobednik, anđele! Zauvek! Kako si samo umeo da uživaš u svakom trenutku... Volimo te“, napisala je neutešna majka iznad objavljene slike svog deteta.

Lekari su se tri dana borili za život mališana koji je iz Sremske Mitrovice hitno prebačen u Beograd na lečenje, nekoliko puta je nesrećno dete reanimiran­o, ali je u ponedeljak uveče preminulo u Univerzite­tskoj klinici „Tiršova”. On nije izdržao povrede koje je zadobio i izgubio je najvažniju životnu bitku.

- Oni su jedna divna porodica, dobri i vredni ljudi. Otac mu se bavi džudom i karateom. Nisu zaslužili da im se ovo desi, da majci dete strada pred sopstvenim očima. Sada su neutešni, ali imaju za koga da se bore, imaju još jednog mlađeg sina. Verujte, čitava Mitrovica se oprašta od dečaka, svi smo u šoku. Znali smo ga kao veoma razdragano i veselo dete – rekao je jedan od komšija u naselju Mala Bosna, gde živi ova porodica i gde se dogodila užasna tragedija.

Nesreća se desila na pružnom prelazu između ulica Novosadske i Petra Preradović­a, istraga je utvrdila da je rampa bila spuštena, no kako nezvanično saznajemo, voz je zakačio točak od dečakovog bicikla na kojem je bio i povukao ga sa sobom.

Žiteljka novosadske ulice, Nada, kaže da je u trenutku nesreće bila u dvorištu. Komšije su se uzbunile čim su čule kola Hitne pomoći. Nekolicina je istrčala napolje i ugledala stravičan prizor. Bicikl je bio zgužvan na pruzi. Oko deteta su leteli lekari, jedna doktorka borila se svim silama za njegov život.

- Prišla sam i videla da je u pitanju dete. Srce mi se

 ??  ?? uprkos borbi lekara, dečak s. j. podlegao je teškim povredama dečak je bio na biciklu i čekao da sa majkom pređe preko prelaza kada je voz naišao i povukao ga
uprkos borbi lekara, dečak s. j. podlegao je teškim povredama dečak je bio na biciklu i čekao da sa majkom pređe preko prelaza kada je voz naišao i povukao ga
 ??  ?? najviše prosjačenj­a je velikim gradovima
najviše prosjačenj­a je velikim gradovima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia