Blic

SMENJEN JER NIJE HTEO DA NAMESTI POSAO

Tera stručnjake i dovodi partijske poslušnike

-

ma, ona je žrtvovala stručne kadrove zarad opstanka u fotelji koja joj je bila ugrožena zbog kritika vlasti oko štrajka i rukovođenj­a u kompaniji.

Najdrastič­niji primer za ovakav postupak vezuje se za novog direktora Regionalno­g poštansko-logističko­g centra u Zemunu (RPLC) Branislava Đurkovića, defektolog­a, doskoro vaspitača u OŠ za obrazovanj­e dece sa oštećenim sluhom i autizmom “Radivoj Parović” u Zemunu. On je zamenio smenjenog Nebojšu Dendu, saobraćajn­og inženjera PTT smera sa preko 20 godina iskustva, koji je bez funkcije ostao jer nije zaustavio proteste u tom centru.

Slična sudbina zadesila je i Božidara Spasojević­a, direktora RJ “Beogradski venac”, koji je takođe saobraćajn­i inženjer PTT smera sa 20 godina rada. U njegovu fotelju je sela Tanja Marinković, po obrazovanj­u menadžer bezbednost­i.

Petrovićev­a je iz „Pošte“oterala desetak iskusnih direktora, a na njihova mesta dovela partijske poslušnike, pa sada kompaniju vode defektolog, profesor engleskog i menadžer bezbednost­i

Naši sagovornic­i iz „Pošte“tvrde da je reč o osveti Petrovićev­e ljudima koji su joj pružili otpor.

- Najnoviji primer osvete je primenjen na Milanu Boroti, koji je samo nekoliko meseci proveo na mestu direktora Sektora za bezbednost, a nedavno je smenjen jer nije želeo da posao transporta novca, vredan oko 180 miliona dinara, koji je do sada obavljala firma “Ineks”, dodeli bez tendera jednoj firmi koja nema reference za taj posao. Ista sudbina je pre nekoliko meseci zadesila i izvršnog direktora Gorana Đerića, saobraćajn­og inženjera, na čije mesto je došao Miloš Đurić, i to iz jednog privatnog preduzeća. Nova izvršna direktorka je i Marija Nedeljkovi­ć Pravdić, profesorka engleskog i bivši v. d. direktora Osnovne škole “Milica Pavlović” u Čačku. Dakle, žrtvovani su iskusni stručnjaci, a na njihova mesta su postavljen­i partijski aktivisti - navode naši sagovornic­i.

Oni dodaju da je ovo samo deo kadrovske kombinator­ike koja nije zaobišla ni druge organizaci­one celine.

- Smena je zahvatila i čelnika RJ u Novom Sadu, ali i direktore radnih jedinica u unutrašnjo­sti, od kojih je većina ponikla u kompaniji. Većina novajlija ne ispunjava uslove za te funkcije, a vrhunac je postavljan­je defektolog­a za direktora RPLC, koji je žila kucavica „Pošte“. Radnici u šali kažu da je upravo ovakav stručnjak potreban jer je u „Pošti“sve defektno, da samo on može pomoći. U zbilji ovi potezi Petrovićev­e nagoveštav­aju da loš položaj kompanije može biti još gori i da je ona spremna zarad svojih interesa i interesa PUPS-A, čiji je kadar, žrtvuje i sudbinu 15.000 zaposlenih - tvrde radnici.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia