Blic

RTS 2, 23.15 Vetroviti grad

- EKIPA “BLICA”

Ko je i zašto organizova­o vežbe u sali stadiona u Humskoj kada se znalo da on ne sme da se izlaže naporima jer je preležao korona virus? To su isti oni koji su, u danu kada je nastradao, trebali da finalizuju ugovor sa našim bivšim košarkašem.

Košarkaški klub Crvena zvezda je oštrim saopštenje­m izneo u javnost neke dosad nepoznate detalje, ali i postavio brojna pitanja povodom tragične smrti Majkla Odža, uperivši pritom prst i ka svom najvećem rivalu.

- Crvena zvezda želi da prezentuje javnosti saznanja koja ima u slučaju tragične smrti Majkla Odža. Do njih smo velikim delom došli i zahvaljuju­ći časnim ljudima koji ne žele da ovaj slučaj ostane bez odgovora.

Od smrti nigerijsko­g centra preminulog u sali za vežbanje FK Partizan u Humskoj, koju koristi KK Partizan, tokom treninga 7. avgusta, prošlo je 26 dana. I pored pokušaja pojedinaca da dezinformi­šu javnost, saznali smo nekoliko važnih činjenica:

– Trening je organizova­o i snimao trener KK Partizan koji je vršio funkciju skauta Novica Čičić sa svojim sinom Nikolom. Ni jedan ni drugi ne poseduju crvenu trenersku licencu potrebnu za ovakve aktivnosti.

MIOMIR KECMANOVIĆ SE uz mnogo muka probio u drugo kolo US Opena. On je posle pet setova eliminisao Italijana Đanluku Mađera sa 6:4, 6:4, 6:7(6), 3:6, 6:2. Trosatni maraton na kraju je pripao teniseru iz Srbije, koji je teže nego što je očekivao opravdao ulogu favorita.

Kecmanović, 47. na ATP listi, prokockao je najpre dva seta prednosti protiv 80. sa ATP liste, i to nakon što su ga u trećoj deonici dva poena u taj-brejku delila od trijumfa,

- Odžo je pod njihovim “nadzorom” iako tek oporavljen od korone radio pet dana do događaja koji se završio kobno.

Na sledeća pitanja takođe nemamo važne odgovore:

– Zašto i sa kojim ciljem su organizova­ni ovi treninzi, ako se znalo da je Odžo imao svog menadžera u Americi koji nije znao za ovaj “aranžman”?

– Zašto su ljudi koji su vodili ovaj trening ignorisali medicinsku dokumentac­iju u kojoj se jasno sugeriše da je Odžu zabranjeno da trenira?

– Zašto je snimak koji se pojavio u javnosti prezentova­n kao snimak sa nadzornih kamera, a zapravo je snimak sa mobilnog telefona Novice Čičića?

Zvezda je kao klub ćutala na razne neargument­ovane napade pojedinaca koji su pomislili da je košarka počela da se igra od trenutka kada su oni u nju čudnim spletom okolnosti ušli. To su isti oni koji sa svojim “savetnicim­a” sada morališu na račun našeg kluba, a u danu kada je tragično nastradao, trebali su licem u lice da finalizira­ju dogovor, potpišu ugovor sa Odžom i proglase nekakvu “pobedu”? Zašto taj sportski radnik bez pedigrea sada pere ruke i u čemu se prepoznao? Taj pojedinac se zove Ostoja Mijailović, piše između ostalog u saopštenju Crvene zvezde.

nkada je poveo sa 5:4, ali je u petoj deonici on bio taj koji je diktirao tempo. Meč je završio novim oduzimanje­m servisa rivalu, time i pobedom. Njegov naredni rival biće daleko teži izazov - osmi nosilac Roberto Bautista Agut, koji je Tenisa Sandregena savladao sa 6:4, 6:4, 7:6(3).

Laslo Đere se ponadao da mu je žreb na US Openu bio naklonjen i da će u drugoj rundi uživati u meču sa Danilom Medvedevom, ali

Zašto taj sportski radnik bez pedigrea sada pere ruke i u čemu se prepoznao? Taj pojedinac se zove Ostoja Mijailović

KOŠARKAŠ MAJKL ODŽO

Miomir Kecmanović se posle velike borbe protiv Italijana Đanluke Mađera (6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2) plasirao u drugo kolo US Opena, dok su sa turnira ispali Laslo Đere i Nina Stojanović

- prvo kolo nije prošao. Od njega je bio bolji Australija­nac Kristofer O’konel, koji je do prve grend slem pobede u karijeri došao rezultatom 4:6, 6:4 7:6(2), 6:4. O’konel ne samo da je pobedio bolje rangiranog od sebe (Đere je 81. na ATP listi, a on 116), već je početkom 2019. ovaj 26-godišnjak bio tek 609. igrač sveta.

Naša teniserka Nina Stojanović nije uspela da prebrodi prvu rundu US Opena. Od nje je, posle 82 minuta borbe, bila bolja Ruskinja Ana Kalinska, koja je trijumfova­la sa 6:4, 6:3.

n

 ??  ??
 ??  ?? Majkl Odžo je, tvrde u Crvenoj zvezdi, pet dana radio sa trenerima partizana u sali koja se nalazi na stadionu u Humskoj
Majkl Odžo je, tvrde u Crvenoj zvezdi, pet dana radio sa trenerima partizana u sali koja se nalazi na stadionu u Humskoj
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia