Blic

BEZ PREPORUKE

-

u Verlikoj Plani, tvrdim, prikrivaju radna mesta za profesore fizičkog vaspitanja. U “Dositeju” (informacio­ni sistem u kome se objavljuju slobodna radna mesta u školama, prim. a.) navode da nema slobodnih radnih mesta. Prikrivaju fondove časova, radna mesta čuvaju iz samo njima znanih razloga - priča za “Blic” profesor Stojanović.

Kako na teritoriji Velike Plane nije mogao da popuni fond časova, bio je prinuđen da se raspita gde u susednim opštinama ima slobodnih radnih mesta. I našao je u OŠ “Heroj Radmila Šišković” u Smederevsk­oj Palanci.

- Obratio sam im se pismeno i dobio 75 odsto časova, na neodređeno vreme. Kada sam dobio posao čak me je i Nikola Vučen, predsednik Opštine Smederevsk­a Palanka, zvao. Bio je začuđen kako za mene u

rodnoj

Stojanović je dugogodišn­ji član Srpske napredne stranke, ali ni herojski čin nije ga preporučio čelnicima ove partije na lokalu da ga stave na odborničku listu.

- Na listi su bila tri profesora fizičkog, kućni prijatelji predsednik­a Opštine Velika Plana Igora Matkovića. Kada su ga u centrali u Beogradu pitali zašto mene nema na listi, rekao da ja ne želim da se politički angažujem. Moj školski drug iz gimnazije je samo želeo da me skloni - kaže Stojanović. “Blic” je pozvao i Igora Matkovića, predsednik­a Opštine Velika Plana.

- Ne znam uopšte zašto to mene pitate! Stojanović jeste član SNS-A, nekada je bio u Mesnom odboru Staro Selo, a sada je u gradu. Ja sam predsednik Mesnog odbora Lozovik, koji me je predložio na odborničku listu. Narod je prepoznao da smo dobro radili, izabran sam u skupštinu opštine i posle za predsednik­a opštine - kaže Matković.

Velikoj Plani nema posla. Ne treba mene da bude sramota za to, već ove iz Velike Plane kategoriča­n je profesor heroj. A ti iz Velike Plane su direktori osnovnih škola, koji se, kako ukazuje, ne menjaju od 2000. godine.

- Zamolio bih ministra prosvete da pošalje nezavisne kontrolore da ustanove šta se radi u školama, ko prikriva slobodna radna mesta. I da svi koji su prekršili zakon budu razrešeni dužnosti - smatra Stojanović.

Dodaje da mu je žao što uz svoje odeljenje, sada maturante, neće biti na završnom ispitu. - Nažalost, na to nisam mogao da utičem, a drugi neka procene da li su se ogrešili o mene kaže prof. Stojanović.

U OVDAŠNJIM MEDIJIMA NE TAKO DAVNO OSVANULA JE VEST DA ĐUBRETARI U NEMAČKOJ ZARAĐUJU VIŠE OD LEKARA. VEST JE DELIMIČNO TAČNA. ONI ZAISTA ZARAĐUJU VIŠE OD LEKARA, ALI NE U NEMAČKOJ, VEĆ U SRBIJI...

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia