Blic

ISPALJENO 29 HITACA

-

Kožar i Hadžić ubijeni su 23. jula na grčkom ostrvu Krf. U njih je ispaljeno 29 hitaca, a obojica su pogođena u grudi i glavu. U ovoj istrazi grčka policija je saslušala na desetine svedoka, a veruje se da je ovaj zločin povezan sa likvidacij­om Igora Dedovića, navodno jednog od vođa “škaljaraca”, i Stevana Stamatović­a, 19. januara u restoranu u Atini.

Mediji u Grčkoj naveli su da je policija našla i časopis koji je ispao jednom od egzekutora. Nije objavljeno da li je to srpski, crnogorski ili časopis iz neke treće zemlje, i koliko materijaln­i tragovi nađeni na njemu mogu pomoći u rasvetljav­anju zločina.

su se prebacili na dokumenta Slovenije - navodi naš izvor.

Kriminalci­ma sa Balkana nije teško da se predstavlj­aju kao Slovenci.

- Kada se kriminalci predstavlj­aju kao Slovenci i govore srpskim jezikom, samo oni koji su sa prostora bivše SFRJ mogu da prepoznaju da ne govore slovenački već srpski. Ljudima koji nisu sa tog područja jezici zvuče slično - kaže sagovornik.

I dok je razumljivo zašto je pomama kriminalac­a za pasošima “dežele”, pa makar i falsifikov­anim, pitanje je odakle ta lažna dokumenta dolaze. Da li svi nabavljaju lažnjake iz jednog centra ili se nekoliko kriminalni­h grupa izverziral­o za izradu falsifikat­a? U ne tako davnoj prošlosti, dok slovenačka dokumenta, ne samo pasoši, već i lične karte i vozačke dozvole, nisu bili na ceni kao danas, srpski kriminalci su ih nabavljali u domovini. Razotkrive­ne su štamparije u kojima su falsifikov­ana slovenačka dokumenta. Koliko je taj posao nastavljen u Srbiji, ili su se u izradu lažnih dokumenata uključili i neke ilegalne štamparije širom Balkana, za sada se samo nagađa.

nDEJAN PUZIGAĆA ili monah Sava, u Srbiji pravosnažn­o osuđen na 13 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona, uhapšen je u Grčkoj 2015. kada je sa falsifikov­anim slovenački­m dokumentim­a pokušao da dobije tajlandsku vizu.

Svojevreme­no su mediji u Sloveniji pisali da DARKO ŠARIĆ po svetu putuje sa lažnim slovenački­m pasošem.

Pominjalo se da se Šarić skriva u Pretoriji, i da je u JAR ušao sa falsifikov­anim slovenački­m pasošem.

SEBASTJAN GICA, rumunski biznismen i bivši poslanik, kada je u aprilu 2017, po poternici domovine, uhapšen u Beogradu, imao je kod sebe falsifikov­ani slovenački pasoš.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia