Blic

26. pobeda u nizu u 2020.

-

njujorškog grend slema igraće protiv Španca Karenja, 27. na ATP listi.

Pre nego što je korona počela da se širi svetom, Đoković se osvojivši turnir u Dubaiju našalio da bi ovu godinu mogao da završi bez poraza. Sedam meseci kasnije, Đoković i dalje nema niti jedan poraz. Istina, od Dubaija do evo sada, US Opena, Srbin je odigrao samo masters Sinsinati, ali i tamo je slavio!

Od 26 odigranih mečeva ni u jednom nije osetio gorak ukus poraza! I nadamo se da će tako što duže ostati! Najduži pobednički niz koji je Đoković napravio desio se one spektakula­rne 2011. kada je Nole zaređao 41 trijumf. Poražen je bio tek u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera.

Sada, u ovoj potpuno ludoj 2020. godini u kojoj ništa nije isto kao ranije, Đoković ima šansu da možda nadmaši taj niz (zavisi na koliko turnira će uopšte igrati posle US Opena i povratka u Evropu), a ono što je sigurno i dalje ima šansu da bez poraza uđe u 2021.

Ali kao pravi šampion koji zna da prepreke vrebaju sa svih strana, i da svi rivali žele baš protiv njega da igraju najbolje, Novak je apsolutno smiren i ide korak po korak ka još jednom ispisivanj­u istorije.

- Osećam se dobro, odgovara mi dan pauze između mečeva. Još više samopouzda­nja imam zbog titule prošle nedelje, to mi je dalo dodatni polet. Trudim se da budem efikasan na terenu, da ne trošim bespotrebn­o energiju

NOVAK JE KARENJA VEĆ TRI PUTA POBEĐIVAO. AKO PROĐE, U ČETVRTFINA­LU će IGRATI ILI PROTIV ŠAPOVALOVA ILI PROTIV GOFANA

potrebno za titulu - rekao je Nole posle novog trijumfa na „Flašingu“.

O meču protiv Štrufa ne treba mnogo trošiti reči. Novak je dominirao od početka do kraja.

- Štruf je imao brejk loptu u prvom gemu, bio je prilično agresivan na početku. Ja sam dobro servirao u prvom setu, on je sa osnovne linije igrao jako dobro i malo je grešio, ali vadio sam se servisima. Čitav meč sam dobro servirao, što me je rasteretil­o u njegovim gemovima jer on ima izuzetno snažne i servise i forhend. Na neki način nepredvidi­vo igra. Ako oseća loptu, može vrlo lako da bude opasan za sve na bilo kojoj podlozi. Prošle nedelje je pobedio Šapovalova, Gofana, kvalitetne igrače, u formi je, ali uspeo sam da izdržim njegov inicijalni pritisak. Posle sam počeo bolje da čitam njegov servis, a bio sam efikasan na svom. Zato sam se opustio s osnovne linije, bio agresivnij­i, odigrao sam kvalitetno i čvrsto, zadovoljan sam - istakao je Nole.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia