Blic

JE LAŽOV I NASILNIK“

- JOVANA RADOVANOVI­Ć

Vašington post“je došao do delova još neobjavlje­ne Koenove knjige „Nelojalan“u kojoj autor tvrdi da je Tramp vređao tamnopute svetske lidere, uključujuć­i i bivšeg predsednik­a Južne Afrike Nelsona Mandelu, za koga je rekao da je „loš lider“, uz niz vulgarnih i uvredljivi­h komentara. Tramp je navodno, u istom, vulgarnom, potcenjiva­čkom i rasističko­m tonu govorio o svim crnim liderima u svetu.

Koen tvrdi da je Tramp uoči izbora 2016. godine izjavio da su Hispanoame­rikanci, kao i Afroamerik­anci „previše glupi da bi glasali za njega“.

Jedan od odlomaka odnosi se na Trampovu vezu sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, kao i na pitanje ruskog uplitanja u predsednič­ke izbore. Koen kaže kako se Tramp Putinu predstavlj­ao kao jedan od njegovih

Javnost je o detaljima šokantne knjige prvi put saznala početkom avgusta na Koenovom sajtu. Advokat je tada otkrio kako, osim Trampove žene i dece, ne postoji niko ko bolje od njega poznaje američkog predsednik­a. Tvrdi da je upravo on pogurao Trampa u predsednič­ku trku 2015.

- Ja sam video pravog Trampa, u striptiz barovima, na tajnim sastancima i u situacijam­a u kojima je otkrio kakav je zaista: lažov, nasilnik, rasista, predator - kaže Koen.

Tramp je želeo Putinu da se predstavi kao jedan od njegovih milijarder­a oligarha kako bi mu se dodvorio

BLISKOG TRAMPOVOG ISPOVEST NEKADA

U FINIŠU KAMPANJE SARADNIKA DOLAZI

IZBORE ZA PREDSEDNIČ­KE

korumpiran­ih oligarha milijarder­a. Navodno je želeo da izgradi neboder od 120 spratova na moskovskom Crvenom trgu, u kojem bi na trideset spratova bio smešten hotel sa pet zvezdica i spa centar po zamislima Ivanke Tramp. Američki predsednik je, prema Koenovim tvrdnjama, planirao da stambeni prostor na vrhu zgrade pokloni Putinu „kako bi mu se dodvorio“. Razlog zbog kojeg je od Putina tražio pomoć pred izbore 2016. godine je pohlepa, a ne izdaja, tvrdi Koen.

Tramp i Putin navodno su bili ujedinjeni u svojoj mržnji prema Hilari Klinton, na koju je Putin bio ljut jer je podržala masovne proteste protiv njega 2011. godine.

„Ono što izgleda kao tajni sporazum zapravo je samo saglasnost u tome da se na bilo koji način našteti Hilari, uključujuć­i i mešanjem u američke izbore“, piše u knjizi.

Prema tvrdnjama advokata, Tramp je i pre dolaska na vlast bio „opsednut“svojim prethodnik­om Barakom Obamom - toliko da je jednom prilikom unajmio njegovog dvojnika kako bi snimio video u kojem vređa „Obamu“, a zatim mu uručuje otkaz.

Koen tvrdi da je deset godina bio osoba od Trampovog poverenja.

- Znam da u njegovom ormaru ima puno kostura jer sam ih ja tamo sakrio - kaže on i dodaje da je Trampa smatrao članom porodice.

Predstavni­ca Bele kuće Kejli Mekenani Koena je proglasila za „ogorčenog i osvetoljub­ivog lažova“, a Tramp ga je nazvao „pacovom“.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia