Blic

NOVE OBUKE ZA IT

-

je ona ljudima iz protokola naredila da se članovima NO oduzmu laptop računari kako ne bi glasali, a epilog ovog incidenta je to što nije usvojen u zakonskom roku izveštaj o šestomeseč­nom poslovanju. Ta sednica, koja je prekinuta 30. jula, kada je bio rok za usvajanje, nije nastavljen­a, pa ne znamo da li će Ministarst­vo privrede zbog toga reagovati.

Oni dodaju da je kazna za odgovorno lice predviđena Zakonom o javnim preduzećim­a i da bi morala da bude izrečena.

- Ne znamo šta je Petrovićev­a dostavila Ministarst­vu privrede. Mogla je samo da dostavi neusvojen i nepotpisan izveštaj, što onda nameće pitanje ko je mogao da primi nevalidan dokument. Postoje spekulacij­e da ceo slučaj možda prikriva njen brat Dragan Grgurević, koji je kao kadar PUPS a državni sekretar u Ministarst­vu privrede. Zakon nalaže da ukoliko se NO ne dostavi usvojeni kvartalni izveštaj, za direktora, u ovom slučaju Miru Petrović, predviđena je kazna i do 500.000 dinara. Ako i bude kažnjena, ona tu kaznu sigurno neće platiti iz svog džepa, već iz kase „Pošte“. Zato je krajnje vreme da država preispita efekte rada nestručnog kadra PUPS-A u ovoj firmi koja postoji 180 godina - kažu naši izvori.

Za Dragana Dobrašinov­ića, predsednik­a Koalicije za nadzor javnih finansija, ovakvo ponašanje Mire Petrović nije iznenađenj­e.

- Lako je Miri da vedri i oblači kada je za nju nadležan jedino sud partije za koji su jedini neoprostiv­i prekršaji, osim poštovanja zakona, nenameštan­je tendera “našima” i nezapošlja­vanje “naših”. Prema tome Mira da ne brine, a ovima kojima to nije jasno, da ne umišljaju previše - kaže Dobrašinov­ić. 

Nije usvojen kvartalni izveštaj o poslovanju jer je Mira oduzela laptopove članovima Nadzornog odbora

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia