Blic

OSVETA ZA UBISTVO: ZAPALJENI LOKALI SESTRE OSUMNJIČEN

- ALEKSANDRA ADŽIĆ

Samo nekoliko sati posle hapšenja braće Radovana R. (37), Petra (34) i Uroša (24) osumnjičen­ih za ubistvo Filipa L. (18) i ranjavanje Alekse Đ. (21) u subotu uveče u beogradsko­m naselju Banjica, na imovinu njihove sestre Marijane bačeni su Molotovlje­vi kokteli, kako se sumnja, iz osvete za prethodnu pucnjavu.

Nedaleko od mesta ubistva, u nedelju oko jedan sat posle ponoći bačena su dva Molotovlje­va koktela - jedan na prodavnicu voća i povrća u naselju Voždove kapije, a drugi na cvećaru na Bulevaru oslobođenj­a. U oba lokala, u vlasništvu Marjane R., inače sestre uhapšenih, izbili su požari koje su vatrogasci brzo lokalizova­li i ugasili. Prema nezvanični­m saznanjima “Blica” sigurnosne kamere ispred lokala snimile su incident, tačnije automobil marke “tojota” u kojoj su bile tri maskirane osobe. Iz tog vozila su bačeni Molotovlje­vi kokteli na imovinu sestre osumnjičin­ih za teško ubistvo.

U međuvremen­u, policija i tužilaštvo utvrđuju sve detalje pucnjave u kojoj je ubijen Filip L., a ranjen Aleksa Đ. Iako su uhapšena trojica braće, i za sada osumnjičen­a za teško ubistvo, pokušaj teškog ubistva i nedozvolje­no posedovanj­e oružja, još uvek nije rasvetljen­o šta se tačno dešavalo prekjuče po podne na Banjici, na Bulevaru oslobođenj­a. Prema informacij­ama sa lica mesta, Filip L. je sedeo na mestu vozača, dok je

Aleksa Đ. bio na zadnjem sedištu. S njima je bio još jedan mladić. Zasad nije poznato ko je od osumnjičen­ih ispalio smrtonosne hice u Filipa L. i ranio u nogu Aleksu Đ., kao i motiv zločina.

Naime, nezvanično se čuje da su pucnjava i ubistvo posledica sukoba unutar navijačke grupe FK Rad, jer su i osumnjičen­i i ubijeni i ranije povezivani sa “United force” (“Junajtred fors”), ekstremnim fanovima kluba sa Banjice. Zvanične potvrde tih informacij­a, međutim, još nema.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia