Blic

NAPOLI PUŠTA MAKSIMOVIĆ­A ZA 15 MILIONA EVRA

Srpski reprezenta­tivci su i dalje traženi

- EKIPA “BLICA”

Srpski reprezenta­tivac Nikola Maksimović napustiće Napoli u ovom prelaznom roku. U Napulju više ne računaju na njega i nisu uspeli da se dogovore oko novog ugovora. Zbog toga će italijansk­i klub prodati Maksimović­a, a za njega traže 15.000.000 evra. Bivši fudbaler Crvene zvezde, Torina i Spartaka iz Moskve ima nekoliko opcija. Mogao bi da ostane u Italiji, s obzirom na to da je Torino zaintereso­van da ga vrati ili da ode u Premijer ligu.

Roso-neri su počeli pregovore sa Realom, odnosno Fjorentino­m i spremni su da dobro plate za „orlove“. Tadić još razmatra ponudu Rome, Kolarov od sutra i zvanično u Interu, dok je Milinković Savić najbliži da ostane u Laciju.

Srpski reprezenta­tivci nisu ostavili povoljan utisak protiv Rusije (1:3), ali su naši igrači i dalje traženi. “Orlovi” su sinoć igrali sa Turskom u drugom kolu Lige nacija, a u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude poznata sudbina Nikole Milenković­a i Luke Jovića za koje je ozbiljno zagrizao Milan. Menadžer dvojice igrača Fali Ramadani već se nalazi u Milanu gde se sastao sa direktorom roso-nera Paolom Maldinijem, koji je spreman da da zvaničnu ponudu.

Fjorentina za Milenković­a traži 40 miliona evra, ni cent manje. Milan zna da je to realna cena za jednog od najtalento­vanijih mladih centarhalf­ova u Evropi. Problem je što slavni italijansk­i klub prvo mora da proda igrača ili dva kako bi sakupio dovoljno novca. Trener Stefano Pioli insistira da Milenković potpiše u kratkom roku, ali Fjorentina nije zaintereso­vana da u transfer bude uključen i neki igrač Milana, već traži samo novac. Iz čitavog posla dobar može da izađe i Partizan, koji će od nove prodaje Milenković­a zaraditi oko milion i po evra. Inače, srpski fudbaler je za klub iz Firence vezan čvrstim ugovorom do 2022. godine.

Situacija sa Jovićem je dosta komplikova­na. Real iz dana u dan menja sudbinu našeg napadača, koji nije siguran da će da ostane u Madridu. Trener Zinedin Zidan je više puta ponovio da veruje u Jovića, ali španski mediji prenose da Luka ne može da se nada ozbiljnijo­j ulozi u Realu i da bi mu bilo pametnije da promeni sredinu.

Prelazni rok traje do oktobra, ali roso-neri žele da znaju na čemu su kako bi mogli da se pripremaju za novu sezonu. Italijani pišu da Zidan nije siguran da bi Jović dobio veću minutažu pored Zlatana Ibrahimovi­ća koji je produžio ugovor do 2021. Francuski stručnjak ne želi da Jović ode u Milan gde bi, kao i u Realu, sedeo na klupi ili na tribinama.

Sa druge strane,

 ??  ?? fjorentina za milenković­a traži miliona evra
fjorentina za milenković­a traži miliona evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia