Blic

Za spas Pošte

- ZLATKO ČONKAŠ novinar

Na čelu „Pošte Srbije“, jednog od naših najstariji­h javnih preduzeća, već četiri godine nalazi se Mira Petrović. Ona je na tu poziciju došla po partijskoj liniji iz redova PUPS-A bez odgovaraju­će stručne spreme, i to samo zato što predsednik te partije Milan Krkobabić, bivši direktor „Pošte“, nije želeo da se odrekne tog rudnika zlata kada je otišao u ministarsk­u fotelju. Krkobabić je odlučio da ga u „Pošti“zameni njegova sekretaric­a Mira, očigledno osoba od poverenja, ali i dalje u statusu v. d. Koliko zapravo u nju njeni partijski drugovi imaju poverenja kada je četiri godine nezakonito drže na poziciji v. d., nikome nije jasno, ali je nepobitno da dobro obavlja svoj posao jer zapošljava partijske kadrove i podobnima namešta razne poslove sa „Poštom’“.

Čuda nikad dosta pa se tako i radnici „Pošte“nekom čudu nadaju i da će neko ipak stati na put bahatoj direktorki

Zaposleni u „Pošti“kažu da jedino što ne radi jeste da vrši svoju dužnost kako joj glasi funkcija, već da se svim silama trudi da naruši ugled preduzeća i da ga finansijsk­i dokusuri potpisivan­jem sumnjivih ugovora i organizova­njem nekakvih samo njoj i onom kome treba znanih tendera. Ako se uopšte tenderom može nazvati javna nabavka koja se pravi tako da uslove iz konkursne dokumentac­ije mogu ispuniti samo ona preduzeća koja su u dobrim odnosima sa Mirom ili nekim njenim partijskim drugarom.

Poslednji skandal u preduzeću Mira je izazvala 30. jula kada je prekinula sednicu Nadzornog odbora, čiji su članovi hteli na dnevni red da uvrste i zahtev da Državna revizorska institucij­a hitno proveri rad kompanije jer se Mira (gle čuda) zadužila 500 miliona dinara kako bi isplatila radnicima akontaciju za jun. Ministarst­vo privrede moralo bi reagovati, ali se radnici „Pošte’“plaše da se to neće desiti zato što je (gle čuda), Mirin brat Dragan Grgurević državni sekretar u pomenutom ministarst­vu.

Čuda nikad dosta pa se tako i radnici „Pošte“nekom čudu nadaju i da će neko ipak uspeti da stane na put bahatoj direktorki i da posrnulo preduzeće podigne iz pepela. Poštari tvrde da bi najdraže isporučili pismo sa odlukom o njenoj smeni.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia