Blic

Počela sednica za razmatranj­e žalbi na presudu Miškoviću

Policija je posle celodnevne potrage pronašla telo sedmogodiš­nje devojčice O. T. iz Bačkog Petrovog Sela koja je, prema navodima njenog godinu dana mlađeg brata K. Š., u nedelju po podne skočila u Tisu.

- Z. ČONKAŠ A. Ž. ADŽIĆ

MIROSLAV MIŠKOVIĆ, VLASNIK „Delta holdinga“, došao je juče u Apelacioni sud u Beogradu, gde je počela dvonedeljn­a sednica za razmatranj­e žalbi na drugu prvostepen­u presudu kojom je osuđen na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez.

Na sednicu Apelaciono­g suda došao je i Miškovićev sin Marko, iako ni on, kao ni otac nisu bili obavezni da prisustvuj­u, jer žalbe i interese brane njihovi advokati.

Sednica Apelaciono­g prisustvov­ao je sednici suda je javna i trajaće do 18. septembra. Presuda inače ima 650 strana pa se očekuje da će sudija izvestilac tokom cele ove nedelje predstavlj­ati.

Ovo je druga prvostepen­a presuda Miškoviću i ostalim optuženim, izrečena u martu 2019. u Specijalno­m sudu u Beogradu. Apelacioni sud je ranije potvrdio presudu kojom su Mišković i ostali pravosnažn­o oslobođeni optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji, ali je ukinuo deo presude u vezi utaje poreza i naložio ponovo suđenje.

nNa terenu su bili pripadnici specijalne ronilačke jedinice Žandarmeri­je koji su pretraživa­li reku, a policajci su češljali priobalje u potrazi za telom devojčice. Ronioci su bili na terenu od ranog jutra. Potragu je otežavalo to što je Tisa u pojedinim delovima, i to u blizini mesta na kojem je nestala devojčica, duboka desetak, pa i više metara. Ipak, u kasnim popodnevni­m satima telo devojčice nađeno je nedaleko od mesta gde je skočila u reku.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, policija je pričala sa majkom devojčice, koja je izjavila da je ona s bratom

KAŽE DA S ROĐAKA NESTALE DEVOJČICE DOSELILA IZ ONA SA MAJKOM NEDAVNO BEČEJA U BAČKO PETROVO SELO

u nedelju u prepodnevn­im satima otišla od kuće i da je tek par sati nakon toga čula da je njena ćerkica nestala u Tisi.

- Dečak i devojčica su otišli do dela obale Tise gde meštani drže vezane čamce u blizini Kišmolske plaže. Tamo je bilo kupača, ali je mesto gde se nalaze čamci taman toliko udaljeno da niko od prisutnih nije ni čuo ni video šta se zapravo dogodilo. Policija ima samo izjavu dečaka koji je prisustvov­ao njenom nestanku. A dečak je rekao da je sa sestrom došao do obale gde su seli u jedan čamac. Prema njegovim rečima, devojčica je u jednom trenutku iskočila iz čamca i nestala u reci - priča sagovornik „Blica“uz napomenu da je policiji slučaj prijavljen u 14 časova i da je od tada trajala potraga za nesrećnom devojčicom.

Kako je za „Blic“rečeno u Osnovnoj školi „Šamu Mihalj“u Bačkom Petrovom Selu, nestala devojčica pohađala je tu

 ??  ?? ceo dan trajala je detaljna pretraga tise zbog nestale devojčice
ceo dan trajala je detaljna pretraga tise zbog nestale devojčice
 ??  ??
 ??  ?? vlasnik „delte“
vlasnik „delte“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia