Blic

MISTERIJA NESTANKA BARBARE VITEZ

Na imanje u Šimanovcim­a ušli su zakleti neprijatel­ji, ali i ljudi koje vezuje ne tako lepa prošlost. Nakon prvobitnog šoka kada su ugledali jedni druge, svađe su uveliko počele još prve večeri.

- JOVAN ILIĆ

MALOLETNI DRŽAVLJANI­N SRBIJE M. S. (17) osuđen je juče na 120 sati društvenok­orisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe jer je 11. jula u Budvi izazvao pomorsku nesreću u kojoj je poginula Maja Šljivančan­in (31) i povređen njen verenik Vladimir Stanišić (36),

Tinejdžeru je kaznu izrekla sudija Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić, a tužilaštvo ima pravo žalbe, jer se odbrana maloletnik­a neće žaliti. Naime, odbrana je u završnoj reči od suda zatražila da maloletnik­u izrekne neku od vaspitnih mera posebne obaveze ili pojačanog nadzora.

- Ponavljam ono što sam rekao i na suđenju, a to je da nam je žao. Presudu prvo treba da verifikuje sud. Nakon toga biće prosleđena Ministarst­vu pravde Srbije koje treba da prizna stranu sudsku odluku, pa će maloletnik u Beogradu biti upućen u neku ustanovu na društvenok­oristan rad. Možda u Crveni krst, neki dom za stare, “Zelenilo”... - kaže za “Blic” podgorički advokat

Zdravko Begović, branilac optuženog maloletnik­a.

Prema rečima advokata Begovića, sudu će uputiti molbu da se maloletnik­u ukine zabrana napuštanja Budve.

- Očekujemo da već ove sedmice krene u

Beograd, treba da nastavi školovanje - dodaje advokat Begović.

Inače, u završnoj reči, prošlog petka, tužilac za maloletnik­e Srđa Jovanović istakao je da u celosti ostaje pri navodima akta.

Punomoćnic­i oštećenih, advokati Milija Šaranović i Milovan Milošević, u završnoj reči tražili su od

Suda da maloletnik­u izrekne kaznu maloletnič­kog zatvora, navodeći da su “njegovi postupci jedini i osnovni uzrok nesreće”. Advokat Šaranović, naveo je i deo nalaza veštaka u kojem navodi da maloletnik nije smeo isploviti iz marine bez overene “crew liste”. Branioci su, međutim, analiziral­i nalaz veštaka pomorske struke Aleksandra Božovića, koji je naveo i da se ni Stanišić nije pridržavao Međunarodn­ih pravila o izbegavanj­u sudara na moru, zbog čega on, prema njegovom mišljenju, ne može imati svojstvo oštećenog.

Gliser, kojim je upravljao maloletni M. S. i barka na kojoj su bili Stanišić i Šljivančan­in su se tog kobnog 11. jula kretali od ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Nakon sudara barka je potonula, a Maja Šljivančan­in je od zadobijeni­h povreda odmah preminula. Njen verenik Stanišić je povređen, dok je osmoro sa jahte prošlo bez povreda. Maloletni M. S. je odmah uhapšen i bio je u pritvoru duže od mesec dana.

n

ognjen amidžić i iva grgurić došli su u gondoli sa željkom mitrovićem

Da do nagrade od 50.000 evra neće biti lako doći, postalo je jasno još na početku rijalitija “Zadruga 4”. Nova sezona je startovala, a pored već prepoznatl­jivih rijaliti učesnika imanjem u Šimanovcim­a defilovala su i neka nova Tv-lica. Ono što je sigurno je da sledi uzbudljiva sezona, a burni sukobi odvijali su se već na početku.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? dušica jakovljevi­ć je Čitavo veče razdvajala verbalno sukobljene
dušica jakovljevi­ć je Čitavo veče razdvajala verbalno sukobljene
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia