Blic

UŠAO U DUNAV I NIJE ISPLIVAO

-

Telo 32-godišnjeg muškarca nađeno je juče u Dunavu u Novom Sadu. On se utopio u nedelju oko 15 sati na Dunavu u blizini plaže Šangaj, skoro u isto vreme kada je u Tisi nestala sedmogodiš­nja O. T. Mladi muškarac je bio sa društvom, pekli su prase i pili. Ušao je u Dunav da se okupa, plivao je dvadesetak metara i više nije izronio. Policiju su pozvali ljudi koji su u tom trenutku bili na obali. Nakon što je juče oko podneva telo nađeno, poslato je na obdukciju i biće utvrđen uzrok smrti 32-godišnjaka.

SE

Devojčica je u jednom trenutku iskočila iz čamca i nestala u reci

školu i tek je krenula u drugi razred.

- Jedino što vam za sada možemo reći jeste da je nestala devojčica naša učenica i da je tek krenula u drugi razred. Sve ostalo je na policiji jer je istraga

u toku i ne želimo ništa da komentariš­emo - kratko su nam rekli zaposleni u OŠ „Šamu Mihalj“dok je još trajala potraga.

Rođaka devojčice kaže da se ona sa majkom nedavno doselila iz Bečeja u Bačko

Petrovo Selo.

- To je jedna tužna porodica koja živi od socijalne pomoći. Oni su naši dalji rođaci i viđamo se u selu, ali nismo baš nešto bliski. Ono što znam jeste da je ovo već druga tragedija koja ih je zadesila. Majka je imala četvoro dece, od kojih je prvo umrla jedna bebica. Kako smo čuli, majka se u snu naslonila na detence koje je imalo samo četiri meseca i beba se ugušila. Strašno šta se sve izdešavalo toj porodici - priča nam rođaka nestale devojčice.

Meštani Bačkog Petrovog Sela ne poznaju dobro porodicu devojčice O. T. koja se, kako se veruje, utopila u Tisi. Znaju da porodica živi na jednom salašu i da nije baš dobrog imovinskog stanja. I dok se većina ne seća sličnih tragedija, ima i onih koji pamte da se ranije udavilo dete u Tisi.

- Nas ima malo i vrlo smo složni jer volimo naše selo i trudimo se da ga održavamo. To radimo i sa plažom, koju sređujemo iz godine u godinu i ne sećam se da se neko tu udavio. Istina, na tom delu gde se vezuju čamci nije baš za kupanje. Možda je devojčica udarila glavom o nešto, pa je izgubila svest. To je velika tragedija - priča za „Blic“jedan stariji meštanin.

n

 ??  ??
 ??  ?? lokalni meštani potreseni sudbinom sedmogodiš­nje o. t.
lokalni meštani potreseni sudbinom sedmogodiš­nje o. t.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia