Blic

Prva, 00.10 Cena moći

Loš start našeg nacionalng tima u Ligi nacija

- VELJKO IVANOVIĆ

Poraz od Rusije i remi sa Turskom su opomene, za nauk pred najveći ispit u Oslu 8. oktobra, kada ćemo igrati polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Tamo moramo da budemo orlušine, aždaje...

Reprezenta­cija Srbije u novoj sezoni Lige nacija nije startovala dobro. Posle poraza u Moskvi od Rusije rezultatom 3:1, “orlovi” su igrali bez golova na “Marakani” protiv selekcije Turske. Dobra stvar je da naš nacionalni tim nije primio gol, i to sa igračem manje, na zvaničnom meču posle gotovo dve godine. Poslednji put mreža državnog tima mirovala je 14. oktobra na gostovanju Rumuniji (0:0), upravo u Ligi nacija.

Posle pauze prouzrokov­ane pandemijom virusa korona, ekipa se još uigrava. Momci nisu imali takmičarsk­ih utakmica u nogama, i to zaista može da se uzme kao olakšavaju­ća okolnost. Uz to, u ovom momentu najbitnije nam je da 8. oktobra u Oslu, kada je na programu polufinaln­i meč baraža Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, savladamo Norvešku i trasiramo put ka kontinenta­lnom šampionatu, na kojem nismo učestvoval­i još od 2000. godine.

Utakmica protiv Turske nije bila lepa za oko. Na papiru smo bili favoriti, ali od momenta kada

U KLUBOVIMA NADAM SE DA ĆE KROZ IGRE

NIVO FIZIČKE FUDBALERI DA PODIGNU

SPREME, KAŽE TUMBA

je Aleksandar Kolarov zaradio drugi žuti karton, bilo je jasno da ćemo teško do tri boda. Nismo primili gol, mogli smo čak u finišu preko Đuričića i Mitrovića do pogotka... Kada se podvuče crta, trebalo bi da budemo zadovoljni ishodom utakmice.

- Nismo primili gol i osvojili smo bod. Utakmica je bila čudna, nepredvidi­va, Turska je promenila ceo sastav u odnosu na meč sa Mađarskom.

Nismo primili gol i osvojili smo bod. Utakmica je bila čudna, borili smo se... Idemo ka nekim boljim stvarima, kaže selektor Srbije

Idemo ka nekim boljim stvarima, borili smo se i osvojili bod - naglasio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Pa, ipak, Tumbu bi trebalo da zabrinu neke stvari. Pre

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? reprezenta­tivce srbije tek očekuje ono pravo, duel u oslu u oktobru
reprezenta­tivce srbije tek očekuje ono pravo, duel u oslu u oktobru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia