Blic

KOLAROV IGRA U OSLU

-

Aleksandar Kolarov i “orlovi” mogu da odahnu, kapiten, koji je protiv Turske isključen posle drugog žutog kartona, može da igra u Oslu. Pravilnik UEFA je jasan, čak i da je u pitanju ista sezona, a nije, propozicij­e kažu da kartoni ostaju zapisani samo u grupi.

svega, lopta nije išla onako kako bi trebalo, tečno i tačno. Bilo je i konfuzije između linija u timu, ruku na srce, posle pauze ova ekipa se još uigrava. Ali, momci moraju bolje.

- Zadovoljan sam okupljanje­m, nismo bili deset meseci zajedno i za ovih pet-šest dana smo napravili nešto što ja želim da vidim u budućnosti. U drugom delu meča smo

videli želju, htenje, borbenost i kompaktnos­t, ali nedovoljno još za ono što Srbija treba da bude.

Prvo poluvreme protiv Rusije, koja je bolja ekipa od Turske, bilo je kudikamo bolje u odnosu na meč odigran u Beogradu.

- U prvom poluvremen­u nije bilo energije koju sam tražio od igrača, mislim na pas igru i dominaciju, a onda se desilo u drugom poluvremen­u da ostanemo sa igračem manje i pokazali smo kompaktnos­t i želju da ostvarimo rezultat. Ostaje problem u samoj organizaci­ji igre i onome što treba da rezultira u Oslu. Nadam se da će kroz igre u klubovima igrači da podignu nivo fizičke spreme, a sa treningom i utakmicama sve će biti na višem nivou.

Duel protiv Norveške u Oslu je utakmica godine. Nema sumnje, sigurno će naši reprezenta­tivci izgledati bolje na severu Evrope. Do tada će početi šampionati, dakle svi će biti osetno uigraniji, a i sama važnost meča biće dodatna injekcija “orlovima”. Uostalom, ovo su momci koji predstavlj­aju najbolje što naš fudbal ima i s tim snagama ići ćemo na Norvešku, koja je poražena kod kuće od Austrije u prvom kolu Lige nacija.

- Igrače koje smo pozvali su najbolje što Srbija ima i očekujemo da se iz te grupe sve izdefiniše - zaključio je Tumbaković.

Suma sumarum, naši reprezenta­tivci će imati 30 dana da što bolje nabiju formu u svojim klubovima, ali i da dobro razmisle sa kakvim će pristupom na mentalitet Norvežana, koji nikada ne odustaju. Iz utakmica protiv Rusije i Turske, koje u ovom momentu nisu prioritet, samo mogu da izvuku prave pouke. A materijala imaju...

Kapiten Srbije Alekandar Kolarov posle drugog žutog kartona ostavio je saigrače na cedilu protiv Turske, ali „orlovi“su i bez njega uspeli da sačuvaju mrežu

n

(VOJVOD. - NS) mečevi: 16 setovi: 63 efikasnost: 312/42/30 511

RANK

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia