Blic

SRBLJANOVI­Ć: JE..., ČAK I JA MISLIM DA ĐOKOVIĆ NIJE KRIV

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Okolnosti pod kojima je Novak Đoković diskvalifi­kovan sa US Opena pogodile su i javne ličnosti koje nisu ljubitelji sporta. Zbog tog momenta je reagovala i dramaturg Biljana Srbljanovi­ć, koja ističe da nije ljubitelj tenisa niti Đokovića. “Je*ote, čak i ja mislim da Novak nije ništa kriv! Neverovatn­a nepravda”, navela je Srbljanovi­ćeva. Kako je istakla, “bukvalno je isto reagovala kao Novak”. “Uhvatila sam se za glavu. Niti je divljao, niti ju je namerno udario, izbacio je nepotrebnu loptu između dva poena, niti je lopta brzo išla, zar nije na linijskim sudijama da se paze? Nije gađao ženu, nije bila scena, loptica je odletela na nju. Potpuno sumanuta odluka. A ne gledam inače tenis i nisam nikakav Novakov fan. Ostali igrači bi morali da se pobune”, zaključila je Srbljanovi­ćeva.

“Na početku karijere loptica me je pogodila u usnu pri brzini od 210 km/h. Nisam uspela da se sagnem na vreme”.

Novak Đoković nije želeo da otkrije ime i prezime linijskog sudije koju je pogodio lopticom na US Openu, zbog čega je diskvalifi­kovan. Ali, u 21. veku teško da nešto može da se sakrije.

Gospođa koja je pala kao pokošena zove se Lora Klark i živi u Kentakiju, u mestu Ovensboro. U tenis se zaljubila dok je gledala Samprasa, Agasija i Čanga, a od 2007. je sudila na prvom turniru.

- Morate da budete u kondiciji i da dobro vidite. Morate da imate i “debelu kožu” i da ste sigurni u sebe. Ako to nemate, poješće vas na terenu - pričala je nedavno Lora Klark.

Od 2013. godine deli pravdu na US Openu, a prvu pravu priliku dobila je nakon što je jedan od sudija imao srčani udar. Pošto je živela blizu, organizato­ri su je pozvali i ona je kolima doputovala u Memfis.

- Ovo bih radila i za džabe. Posao sudije ne

 ??  ?? novak se izvinio sudiji, međutim ni to nije bilo dovoljno da izbegne kaznu
novak se izvinio sudiji, međutim ni to nije bilo dovoljno da izbegne kaznu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia