Blic

Policija otkrila ko je oskrnavio spomenik

- V. L.

KOMŠIJE NESREĆNIH SUPRUŽNIKA u zoru su osetile dim i videle vatru iz doma Dimitrijev­ića. Odmah su alarmirani vatrogasci, koji su, nažalost, prilikom gašenja vatre u spavaćoj sobi našli beživotna tela Božidara i njegove 14-godina mlađe supruge. Pretpostav­lja se da su se ugušili dimom, a tačan uzrok smrti biće utvrđen posle obdukcije u Instutitu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Kako je izbio požar u domu Dimitrijev­ića, biće utvrđeno u istrazi. Supružnici su, prema nekim nepotvrđen­im informacij­ama, u ponedeljak uveče založili „smederevac” jer im je bilo hladno. U kući su imali i gas, a da li su grejna tela uzrokovala požar, biće ustanovlje­no.

Većinu komšija stradalih supružnika juče ujutro probudio je dim, ali i zvuci sirena vatrogasni­h kola.

- Ivana je bila skoro potpuno slepa. Videla je možda nekih deset odsto. Ali je radila. Božidar ju je odvozio i dovozio sa posla u nekoj centrali. Nisu imali dece, ali su bili skladan par - kažu komšije.

Bračni par se nije nešto družio sa susedima, živeli su na relaciji kuća - posao. Ipak, pre nekoliko dana Božidar je bio akter jednog

Komšije nesrećnih supružnika u zoru su osetile dim i videle vatru iz doma Dimitrijev­ića

POSLE PETNAEST DANA od kada je na Trgu Svetog Save u Užicu oskrnavlje­n spomenik 1.300 kaplara, policija u ovom gradu pronašla je vinovnike i protiv njih podnela krivične prijave.

Užičani koji su 24. avgusta prošli kraj Užičke gimnazije ostali pomalo čudnog, neobjašnji­vog događaja,

- Videli smo ga kako kasno uveče trči po ulici i viče “upomoć”. Neki mladići su ga zaustavili i pozvali Hitnu pomoć, koja ga je ubrzo vratila kući. Ne znam šta se tačno desilo. Nije mi poznato da je imao nekih psihičkih problema, ali ko zna - kaže jedan komšija.

I dok su se Ivana i Božidar dobro slagali sa komšijama, koji imaju samo lepe reči za stradale supružnike, imali su problema, i to pravnih, sa Božidarovo­m najbližom familijom.

- Sa rođenim bratom sudio se zbog kuće. Taj spor je trajao nekoliko godina. Poslednji put kada su zgroženi prizorom spomenika podignutom u čast nedoškolov­anim oficirima vojne škole u Skoplju koji su u jeku Kolubarske bitke upućeni na front.

Spomenik đaku-oficiru, koji o desnom ramenu nosi pušku a pod levom rukom knjigu, osvanuo je naružen kantama za smeće, korama od lubenice, kesama, metlom, daskom.

Policijska uprava Užice saopštila je juče su krivične prijave zbog ovog nedela po nalogu nadležnog tužilaštva podnete protiv jednog 25-godišnjaka i dvojice 19-godišnjaka. Njima se na teret stavlja krivično delo povrede groba i nasilničko ponašanje.

n sam ga video Božidar mi je rekao da je izgubio spor, da će morati da izađu iz kuće i nađu privatno neki stan. Muka. Možda mu je i zbog toga bilo loše, možda je zato pre neki dan izleteo iz kuće, trčao po ulici i zvao pomoć. Sve mu se nakupilo - kažu jedan sused.

Komšijama je nepoznato i kako Božidarov rođeni brat, koga deli samo jedan zid od kuće u kojoj se izbio požar, nije osetio dim i pozvao vatrogasce i pitaju se da li bi možda tada tregedija bila izbegnuta.

 ??  ??
 ??  ?? ivana je Bila Skoro potpuno Slepa. videla je Možda nekih deset odsto, ali je radila. Božidar ju je odvozio i dovozio Sa posla u nekoj centrali. nisu imali dece
ivana je Bila Skoro potpuno Slepa. videla je Možda nekih deset odsto, ali je radila. Božidar ju je odvozio i dovozio Sa posla u nekoj centrali. nisu imali dece

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia